• Reklam

Belediye: Zorunlu kaldık, o ağacı kestik

AK Parti’nin tepki gösterdiği Karşıyaka’daki ağaç kesimi ile ilgili açıklama yapan İzmir HİM ağacın taşınmasının mümkün olmadığını belirterek Orman Bölge Müdürlüğü’nden izin alındığını dile getirdi.

Belediye: Zorunlu kaldık, o ağacı kestik
14 Ağustos 2022 - 14:40
İzmir Büyükşehir Belediyesi yok çalışması kapsamında önceki gün Şemikler Mahallesi’nde bir fıstık çamını kesmesi tartışmalara neden olmuş. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere vatandaşlar da tepki göstermişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yaptığı açıklama ile "Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun." ifadelerini kullanmıştı. Dağ, açıklamasında "Anladık hizmetten, icraat ve projeden bihabersiniz. Anladık ortaya elle tutulur, gözle görülür bir eser koyamıyorsunuz. Anladık bir fidan bile dikemiyorsunuz. Anladık anladık da bari olanı yıkmayın. Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun." demişti.

Kesilen fıstık çamı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi’nden açıklama geldi. Açıklamada ağacın taşınmasının mümkün olmadığı vurgulanarak Orman Bölge Müdürlüğü’nden izin alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada “Şikayet incelenmiş, Şemikler 6286/8-6276 sokak arasında açılacak yolun ortasında kalan çam ağacının taşınmasının mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Trafik güvenliği için, Karşıyaka Belediyesi'nin başvurusu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün onayının ardından ağaç zorunluluktan kesilmiştir.” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum