• Reklam

Belediyede 10 bin 500 pide ve ayran kayboldu!

Menderes Belediyesi’nde pandemi döneminde karantinadaki vatandaşlara dağıtılmak üzere alınan 18 bin etli pide, su ve ayranın 7 bin 500’ünün dağıtıldığı, 10 bin 500 pidenin kayıp olduğu, ayrıca düğünlerde takılmak üzere alınan 160 adet gram altın alındığı ancak kasada olması gereken 90 altının kayıp olduğu bilirtildi.

Belediyede 10 bin 500 pide ve ayran kayboldu!
05 Nisan 2023 - 17:49
Menderes Belediyesi’nin 2022 yılı mali harcamalarının incelendiği denetim komisyonu çalışması tamamlandı. Komisyon tarafından yapılan çalışmaların ardından AK Partili Denetim Komisyonu üyeleri Cemil Az ve Halis Macit’ten şerh raporu yayınlandı.
Raporda belediyenin 2022 yılı sonu itibariyle borcunun 3 katından fazla artarak 332 Milyon TL’ye ulaştığı tespit edildiği belirtildi.

10 BİN 500 ETLİ PİDE VE AYRAN NEREDE?
Raporda dikkat çeken bir diğer konuda kayıp pide ve altın iddiaları oldu. İddialara göre pandemi döneminde karantinadaki insanlara dağıtılmak üzere temin edildiği söylenen 18 bin adet etli pide, su ve ayranın yalnızca 7 bin 500 adetinin dağıtıldığı ve geriye kalan 10 bin 500 adetinin ise akıbetinin bilinmediği tespit edildiği bildirildi.

90 ALTININ AKIBETİ BELİRSİZ
Yine düğünlerde takılmak üzere toplamda 252 bin TL tutarında olan gram altın alımı belediye tarafından yapıldığı ve bu altınların 160 adedinin düğünlere takıldığının iddia edildiği fakat denetim komisyonu incelemelerinde düğünlerin büyük bir kısmına gidilmediği ve altınların takılmadığı tespit edildiği aktarıldı. Komisyon üyeleri Cemil Az ve Halis Macit 90 gram altının akıbetinin bilinmediğinin de altını çizdi.

Diğer yandan raporda şunlar yer aldı:
"24 Milyon TL emlak satışı varken toplamda 87 Milyon TLKamu borcu ve Sgk gecikme borcu devletin bir çok kez yapılandırma çıkartmasına rağmen yapılandırma yapılmamış, satışlar sonucunda kasaya para girmişken bu borçlar halen ödenmemiştir.

Ayrıca Belediye gelir ve gider hesapları karşılaştırıldığında karşılık hesabında 18.9 Milyon TL açık bulunduğu tespit edilmiştir.

Bu hükümler doğrultusunda öncelikle, 2022 yılı gelir ve gider hesapları, taşınmazlar, kiralar, taşıtlar, banka hesapları müdürlüklerin 2022 yılı harcama belgeleri istenmiş, müdürlüklerin gerekli duyulan hususlarda bilgilerine başvurulmuştur. Denetim; işlem dosyaları, harcamalar, raporlar vb. dokümanlar üzerinden tamamlanmıştır"

YORUMLAR

  • 0 Yorum