• Reklam

Belediye, Bodrum'da 50 hektar tarım arazisini dronla ilaçladı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, üreticilerin tarlası belediye ekipleri tarafından dron ile ücretsiz olarak ilaçlanıyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde 25 üreticinin 50 hektarlık tarlası dron ile ilaçlandı.

Belediye, Bodrum'da 50 hektar tarım arazisini dronla ilaçladı
01 Aralık 2022 - 17:33 - Güncelleme: 01 Aralık 2022 - 17:34

Bodrum'da çiftçiye destek olmak için Bodrum Belediyesi ücretsiz olarak zirai dron ile birlikte ilaçlama dönemi başlattı. Yakıt ve personel tasarrufunun sağlandığı uygulamada 10 dönümlük tarla 8 dakikada dron ile ilaçlanıyor. 10 litre ilaç kapasiteli dron sebze ve meyve tarlalarının ilaçlanmasında büyük kolaylık sağlarken, belediye ekipleri randevu dahilinde üreticilere ücretsiz olarak hizmet veriyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde 25 çiftçiye destek veren ekipler, 50 hektarlık alanı dronla ilaçladı.

'ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ'

Yapılan çalışmalarla birlikte üreticilerin yanında olduklarını belirten Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, "Artan maliyetler altında zorlanan üreticilerimize destek olmak amacıyla zirai ilaçlama dronumuzu yaklaşık 1 ay önce bünyemize aldık. Üreticimize katkı sunmak amacıyla arazilerindeki sıvı ilaç, sıvı gübreleme ve ilaçlama noktasında ücretsiz olarak tahsisini gerçekleştiriyoruz. Zirai ilaçlama ilacımız yaklaşık 10 kilogram kapasiteyle 10 dönümlük araziyi 10 dakikada ilaçlayabilen ya da gübreleyebilen bir aracımızdır. Yakıt maliyetinden tasarruf eden, personel maliyetinden tasarruf eden ve bunun yanında insan sağlığı anlamında önem arz eden bir durumdadır. Tarımsal Hizmet Müdürlüğü'nde çalışan 3 dron operatörümüz üreticilerimizin ihtiyacı dahilinde gerek mandalina bahçelerinde, zeytinliklerde, meyve bahçelerinde veya tahıl ürünlerinin gübrelenmesi ve ilaçlanmasında tüm üreticilerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYEMİZE BAŞVURU YAPABİLİRLER'

İlaçlama ve gübreleme takvimi oluşturduklarını dile getiren Yılmaz, "Zirai dron 8 saat boyunca çalışabilmektedir. Bunun yanında ilaçlama ve gübreleme takvimi oluşturduk. Hangi ayda hangi ürünün hangi ilaçlama veya gübreleme yapılması konusunda kolaylık oluşturuyor. Bununla beraber hem aşırı ilaçlama ve gübreleme gibi insan sağlığına zarar verecek konuları ortadan kaldırmaktadır. Hem de vatandaşımızın doğru ilaçlama ve doğru gübreleme yöntemini de göstermektedir. Üreticilerimizin ilaçlama ve gübreleme konusunda ihtiyaç durumunda belediyemize başvuru yapabilirler. Oluşturulacak randevu takvimine göre ücretsiz olarak ilaçlama ve gübreleme gerçekleştiriliyor" diye konuştu.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum