• Reklam

Belediye Başkanı Oran: Alaçatı'nın lezzetlerini de dünyaya tanıtacağız

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Tasting Alaçatı 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yemek yapım atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve tadım etkinlikleri ilgi gördü.

Belediye Başkanı Oran: Alaçatı'nın lezzetlerini de dünyaya tanıtacağız
31 Mayıs 2022 - 10:21 - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 - 10:22

Çeşme Belediyesi'nin katkılarıyla, Tasting Alaçatı Platformunun desteğiyle ve tüm Alaçatılıların kolektif bilinciyle yapılan Tasting Alaçatı'nın bu yılki teması 'Toprağı Koru' oldu. 2018 yılından bu yana gerçekleşen 4. Tasting Alaçatı, bu yıl 'Toprağı Koru' teması ile 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi sohbetler, workshoplar, tadımlar ile atıksız sofralardan, geri dönüşüme, bölgenin azalan mahsullerinden, yerel üreticilerin gerçek hikayelerine, doğanın insana kattıklarından, bireysel farkındalığa uzanan, bakış açılarını değiştirecek bir yolculuğa çıkıldı.

'ALAÇATI'NIN LEZZETLERİNİ VE GÜZELLİKLERİNİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ'

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, "Butik ve sürdürülebilir turizmin parlayan yıldızı yeryüzündeki cennet Çeşme'de binlerce yıllık kadim kültürün sofralara yansımalarını paylaştığımız etkinliğimizde, tüm dünyanın odak noktası haline gelen 'Toprak' temasında 'Toğrağın altını iyileştirmek, toprağın üstünü korumak, atık yönetimi, permakültür, kompost, bilinçli tüketim, etik üretim, kaynakların doğru kullanımı' konuları çerçevesinde zengin bir program içeriği sunuldu" dedi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran üç gün süren Tasting Alaçatı için 'Tasting Alaçatı'nın bölgemize kültür, sanat ve gastronomi anlamında katkısı büyük' diyerek Ege'nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmaya ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamaya çalıştığının altını çizdi.

SERGİLER, SÖYLEŞİLER, YEMEK YAPIM ATÖLYELERİ DÜZENLENDİ

Tasting Alaçatı kapsamında bu yıl sanat kategorisine uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılardan ve Cumhuriyet döneminin sanat simgelerinden, opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy, 'toprağımızın yetiştirdiği global sanatçımız' olarak anıldı. 26 Mayıs akşamı Tosca Operası Özel Gecesi düzenlendi. Semiha Berksoy anısına 2022 sezonunda Ankara ve İstanbul'da sahnelenen Tosca operasından özel bölümleri ile açık havada video gösterimi yapıldı.
Gastronomi kategorisinde, Hazer Amani'nin 'Tohumdan sofraya', Hüseyin Pancar'ın 'Toprağa Minnet-Alavya Sofrası' gibi birçok şefin özel imzasını attığı sofralarda buluştu. Tasting Talks kategorisinde girişimci kadınlar 'Toprağı Koru, Toprağı İyileştir' temasında projelerini ve deneyimlerini paylaştı. Ayrıca ev sahibi işletmeler de üç gün boyunca devam eden organizasyona temaya uygun sergiler, atölyeler, tasting menüler, etkinlik ve söyleşilerle katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum