• Reklam

Belediye Başkanı, meclis üyesine 'lan' dedi

Torbalı'da meclis toplantısında Belediye Başkanı İsmail Uygur ve AK Parti Meclis Başkanvekili Özgür Erman Çağlar arasında gerçekleşen hararetli konuşma, tartışmaya dönüştü. Başkan Uygur’un konuşma sırasında Çağlar’a ‘lan’ demesi üzerine tansiyon iyice yükseldi. Uygur'un 'lan' ifadesi nedeniyle AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, toplantıyı terk etti. AK Partili Çağlar, salonu terk ederken Başkan Uygur'a "lan kelimesini size iade ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı, meclis üyesine 'lan' dedi
08 Ocak 2021 - 20:49 - Güncelleme: 08 Ocak 2021 - 21:21

Torbalı Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı  gerçekleşti. Yılın ilk toplantısına Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un sözleri ve Cumhur İttifakı üyelerinin meclisi terk etmesi damga vurdu.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Ak Parti Meclis Başkanvekili Özgür Erman Çağlar arasında gerçekleşen hararetli konuşma, tartışmaya dönüştü. Başkan Uygur’un konuşma sırasında Çağlar’a ‘lan’ demesi üzerine tansiyon iyice yükseldi. Uygur'un 'lan' ifadesi nedeniyle AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, toplantıyı terk etti.

CUMHUR İTTİFAKI SATIŞA ÇIKAN ARAZİLERİ SORUNCA GERİLİM YAŞANDI

Sakin başlayan meclis toplantısında ilk sekiz önerge tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Dokuzuncu önergede daha önce meclis tarafından Başkan Uygur’a satışı için yetki verilen belediye arazisinin kat karşılığı satılması teklif edildi. Söz alan Ak Parti Meclis Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, arsa satışına karşı olduklarını, kat karşılığı arsa satışının ise tümüyle yanlış olduğunu belirtti. Çağlar, belediyeye AK Parti döneminde kazandırılan arsaların listesini okudu. Bu sırada Çağlar ve Başkan Uygur arasında tartışma yaşandı. Hararetli konuşma sırasında  Uygur'un ‘lan’ ve ‘Hadi oradan’ gibi ifadeler kullanılması üzerine Cumhur İttifakı üyeleri oturumu terk etti. Çağlar, salonu terk ederken Başkan Uygur'a "Lan kelimesini size iade ediyorum" dedi.

Meclis’te yalnızca Cumhuriyet Halk Partili üyelerin kalmasının ardından yeterli çoğunluğun olduğunu belirten Başkan Uygur oturumun devam etmesini istedi. Sonraki maddeler CHP gurubu tarafından oylandı ve mecliste başka parti gurubu bulunmadığı için oy birliğiyle kabul edildiği notu düşüldü. (Bizim Torbalı)

AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı şu açıklamayı yaptı:
Torbalı Belediye Başkanı Sayın İsmail Uygur'un, bugün yapılan belediye meclis toplantısındaki tavırları ve kullandığı galiz ifadeler, insani olgunluğa, siyasi ahlaka ve temsil ettiği makamın geleneğine yakışmamaktadır. 

Torbalı'mız, farklı görüş ve düşüncelerdeki insanların birlikte huzur içinde yaşadığı, hoşgörü ve diyalog kültürünün beşiği durumundaki bir ilçedir. Güzel ilçemizi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumu benimseyen Sayın İsmail Uygur'u şiddetle kınıyoruz. 

Demokrasilerde siyaset, rekabet zemininde yapılır. Rekabetin tarafları ise siyasi partilerdir. Rekabetin esas ve meşru olduğu siyasi alanda, rekabetle beraber mutlaka bulunması gereken bir şey daha vardır ki, o da nezakettir. Nezaketten ve ahlaktan mahrum bir siyasi anlayışın topluma vereceği bir şey yoktur. 

Söz, sahibinin kalitesini gösterir. Büyüklerimiz, 'Üslub-u beyan, ayniyle insan' diyerek, kişinin üslubunun, kişiliğinin en önemli yansıması olduğunu belirtmişlerdir. 

Milletin helal oylarıyla seçilmiş belediye meclis üyelerine karşı 'lanlı-lunlu' konuşmak, en hafif tabiriyle edepsizliktir. Siyaset bir kültürdür, bir edeptir, bir yaşama terbiyesidir, bir inceliktir. Siyasetçilerin edep yönetimini iyi bilmesi gerekmektedir. Maalesef Sayın Uygur bu konuda sınıfta kalmıştır. 

Cumhur İttifakı mensubu belediye meclis üyelerimiz tahriklere kapılmamış, yapılan edepsizliğe karşı edeplerini koruyarak demokratik haklarını kullanıp oturumu terk etmişlerdir. Kendilerini ferasetlerinden, nezaketlerinden, sabırlarından ve ilçemize karşı olan sorumluluklarını bilen tavırlarından dolayı kutluyorum. Hepsine çok teşekkür ediyorum. 

Sayın Uygur mecliste bu çirkin ifadeleri kullanırken, Millet İttifakı içerisindeki meclis üyesi arkadaşlarımızın buna sessiz kalması, itiraz etmemesi, reddetmemesini de uygun bulmadığımızı ifade etmeliyim. Sayın Uygur'un bu kaba ve nobran tavırlarını onaylamadıklarını, özel sohbetlerde fırsat buldukça bizlere bu konuda yakınmalarda bulunduklarını biliyoruz. 

Buradan kendilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu çirkin sözleri, bu argo dili reddettiğinizi lütfen açıklayın. Siyasette bu tür davranışların yeri hiçbir biçimde olamaz. Bizim önceliğimiz Torbalı'dır. Torbalı'nın huzuru, birliği ve beraberliği en değerli hazinemizdir. Bu ilçenin toplumsal barışını, bir kişinin siyasi hırslarına kurban etmeyeceğimizi hep birlikte gösterelim. 

Bu vesileyle Torbalı'mızın çok değerli sakinlerine, kıymetli hemşehrilerimize şunu net olarak belirtmek, bir söz vermek istiyorum. Cumhur İttifakı olarak bizler, hiç kimseyle siyasetin itibarına gölge düşürecek bir çamur güreşi içine girmeyiz. Biz sorumlu davranacağız. Her şey hemşehrilerimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Takdir Torbalı'nın değerli halkınındır. Ve unutmayalım ki, zaman her şeyin ilacıdır. Vakti zamanı geldiğinde, Torbalılı hemşehrilerimiz en doğru kararı verecektir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum