Bayram tatili sonrası Sakin Şehir Akyaka'yı pırıl pırıl yaptılar

    MUĞLA'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı turistlik mahallesi Akyaka'da, Kurban Bayramı tatili sonrasında doğa koruma bilincinin oluşturulması ve temiz çevre duyarlılığı için düzenlenen etkinlikte 600 kilogram katı atık toplandı. Toplanan atıklarla Geri dönüşümde sanat var' temalı açık hava resim atölye çalışması gerçekleştirdi.

    Bayram tatili sonrası Sakin Şehir Akyaka'yı pırıl pırıl yaptılar
    07 Temmuz 2023 - 08:30 - Güncelleme: 07 Temmuz 2023 - 08:31

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllerinin katılımıyla 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrasında doğanın korunması ve çevre duyarlılığı için Akyaka'da çöp toplama etkinliği düzenlendi. Sahil boyunca elinde poşetlerle temizlik yapan 60 gönüllü genç, vatandaşları bilgilendirerek gönüllü olarak etkinliğe katılmalarını sağladı. Etkinlikte cam ve plastik şişeden ambalaj atıklarına kadar toplam 600 kilo katı atık toplandı. Gönüllüler, temizlik sonrasında atık malzemelerden 'Geri dönüşümde sanat var' temalı açık hava resim atölye çalışması gerçekleştirdi. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, "Gençlerimizin duyarlılık göstererek bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer alması bizi çok mutlu etti. Temiz çevre temiz kıyı sloganıyla çıktığımız bu yolda duyarlılık göstererek katılımda bulunan gençlere çok teşekkür ederim" dedi.

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi Bahar Evran ise, "İyi yaşama dair farkındalık yaratmaya ve aslında küçük değişimlerle iyi bir yaşamın mümkün olduğuna dikkati çeken bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığım için mutluyum" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum