Bayram öncesi şehit yakını ve gazilere kişisel ve ev temizliği desteği

    BALIKESİR'de, Kurban Bayramı öncesinde şehit yakınları, gaziler ile engelli bireylerin ev temizliği ve kişisel bakımlarını gerçekleştirirken Büyükşehir Belediyesi, psikolojik destek ile fizyoterapi hizmetinde de bulunuyor.

    Bayram öncesi şehit yakını ve gazilere kişisel ve ev temizliği desteği
    06 Temmuz 2022 - 16:34 - Güncelleme: 06 Temmuz 2022 - 16:35

    Sosyal belediyecilik konusunda çeşitli alanlarda faaliyetlerini sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde talepte bulunan şehit yakınları, gaziler ile engelli bireylerin ev temizliği ile kişisel bakımlarını gerçekleştiriyor. Şehit yakınları, gaziler ile engelli bireylerin evlerinde bayram temizlikleri dip bucak gerçekleştiriliyor. Camlardan tuvaletlere, yerlerin silinip süpürülmesinden toz alınmasına, kıyafetlerin katlanmasından çarşaf değişimine kadar birçok işi gerçekleştiren ekipler, bayram öncesinde şehit yakınları, gaziler ile engelli bireylerin yüzlerini güldürüyor. Ayrıca ihtiyacı olanlara psikolog ve fizyoterapist eşliğinde evlere gidilerek gereken destek de sağlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin kentte daha iyi koşullarda yaşayabilmesi hedefiyle park, kaldırım, otobüsler, tuvaletler, plaj iskeleleri ve kişisel kullanım alanlarına rampalar yerleştiriliyor.

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana canlarını vatan için ortaya koyan gaziler ile canlarını vatan uğrunda kaybeden şehitlerin ailelerinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Başkan Yılmaz, gazi ve şehit ailelerinin ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmek ve daha çok ilgilenilmesini sağlamak amacıyla 2021 yılında Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü'nü kurduklarını kaydetti. Engelsiz bir şehir inşa etme amacıyla, önemli adımlar attıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırıcı proje ve hizmetlere devam edildiğini söyledi. (DHA)

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum