Bayraklı'da son iki yılda 41 ihale 'elektronik' ortamda yapıldı

    İZMİR Bayraklı Belediyesi, son iki yılda 41 ihaleyi elektronik ortamda gerçekleştirdi. İhaleye giren firmaların birbirini görmediği, tekliflerin internet üzerinden alındığı ihaleler sayesinde firmalar arasında rekabet ve adalet ortamının da sağlanmış olduğu bildirildi.

    Bayraklı'da son iki yılda 41 ihale 'elektronik' ortamda yapıldı
    25 Temmuz 2022 - 17:18 - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 - 17:19

    Bayraklı Belediyesi, iş ve işlemlerinde şeffaf bir yönetim politikası uygulama kapsamında ihaleleri elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

    Yerel seçimlerin ardından kurulan İhale Birimi sayesinde tüm ihaleler tek merkezde toplandı. Canlı yayınlanan ihaleler ile kamu kaynakları korunarak israfın önüne geçilmesi hedeflendi. 2021 yılı itibarıyla de elektronik ihale sistemine geçildi. İhaleye giren firmaların birbirini görmediği, tekliflerin dijital ortamda toplandığı ve adil rekabetin sağlandığı sistem kapsamında, son iki yılda 41 e-ihale gerçekleştirildi.

    'ŞEFFAF VE ADİL BİR DÜZEN KURDUK'

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Sosyal demokrat yönetim anlayışımız gereği, Göreve geldiğimizde her müdürlük kendi ihalesini yaparken, kurduğumuz İhale Birimi sayesinde tüm ihaleleri tek merkezde topladık ve tasarruf sağladık.  2021 yılı itibarıyla da e- ihale yöntemine geçtik ve bu şekilde 41 ihale gerçekleştirdik. Firmalar arası rekabeti artırarak kamu kaynaklarını koruduk. Yönetim anlayışımız gereği adil bir düzen sağladık ve bunu sürdüreceğiz. Herkese örnek olmasını temenni ediyoruz" dedi.(DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum