Bayraklı'da öğrencilere hayvan sevgisi aşılanması için seminer

    İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki 10 ilkokulda, Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından erken yaşta hayvan sevgisi bilincinin aşılanması için semine düzenlendi. Seminerlerde öğrencilere 3 bin paket kedi maması dağıtıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı'da sokak hayvanları sahipsiz değil. Can dostlarımıza hepimiz sahip çıkalım" dedi.

    Bayraklı'da öğrencilere hayvan sevgisi aşılanması için seminer
    09 Ekim 2022 - 13:03 - Güncelleme: 09 Ekim 2022 - 13:04

    Bayraklı Belediyesi veteriner hekimleri; çocuklara hayvan sevgisi, barınma, korunma ve beslenme konularında bilinçlendirme çalışması yaptı. Bu kapsamda 10 ilkokulda seminer düzenlendi. Çocuklara sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarının karşılanmasında neler yapmaları gerektiği örneklerle anlatıldı. Yürütülen çalışma kapsamında ayrıca 3 bin adet kedi maması dağıtıldı.

    BESLENMEDEN TEDAVİYE KADAR HİZMET VERİLİYOR

    Öte yandan ilçenin birçok noktasında sokak hayvanları için belirli periyotlarda belediye ekipleri tarafından mama ve su bırakılıyor. Yiyecek ve içecek bulmakta zorlanan can dostları unutmayan ekipler, bu kapsamda belirli periyotlarda sokakları gezerek hayvanları besliyor. Muayene veya tedavi edilmesi gereken hayvanlar ise Bayraklı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde bakıma alınıyor.

    SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı'da sokak hayvanları sahipsiz değil. Onların gerek barınma gerekse beslenme, korunma ve tedavileriyle ilgili üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Çocuklarımıza da onların yaşamını kolaylaştırmanın yollarını anlattık. Bu kapsamda çocuklarımızı da bilgilendirme çalışmalarıyla geleceğe hazırlıyoruz. Biliyoruz ki onların sevgisi, şefkati ve sağ duyusu her şeyin üzerinde. Bu kenti onlarla şekillendirirken, can dostlarımızı da hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Can dostlarımıza hepimiz sahip çıkalım" dedi. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum