• Reklam

Bayraklı'da emsal artışı itirazıyla ilgili karar çıktı

İzmir'de TMMOB bağlı meslek odaları ile depremzedeleri sık sık karşı karşıya getiren emsal artışı için Bayraklı'da askıya çıkarılan plan notu değişikliğine TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu itiraz etmişti. İtirazı inceleyen Bayraklı Belediyesi İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komisyonları, itirazları oy birliği ile reddetme kararı aldı.

Bayraklı'da emsal artışı itirazıyla ilgili karar çıktı
03 Ocak 2022 - 20:54
İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası hasarlı yapıların dönüşümü için gündeme gelen emsal artışı tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Depremde en fazla hasar gören ilçelerin başında gelen Bayraklı'da, Bayraklı Belediye Meclisi depremzedelerin talepleri sonrasında yüzde 10'luk emsal artışı kararını almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen gündem maddesi, Büyükşehir komisyonları tarafından revize edilirken, yüzde 10'luk artış önerisi parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 emsal artışı olarak güncellenmişti.
Büyükşehir'in kararı sonrası ilçe için emsal artışı revizyonlu hali ile kabul edilirken, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odalar sık sık emsal artışı önerisine karşı çıktıklarını belirtirken, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu askıya çıkarılan emsal artışı kararına itiraz etmişti.

TMMOB İTİRAZINA 'RET' KARARI
İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komisyonları'nda görüşülen ilgili gündem maddesi ile ilgili ise komisyonlar kararını verdi. TMMOB'un itirazını değerlendiren komisyon üyeler, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notu Önerisi'ne yapılan itirazı oy birliği ile reddetme kararı aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum