Başsavcılık duyurdu: 109 gözaltı, 48 kişi firarda!

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketi ile kooperatiflere yönelik düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, şu ana kadar 109 kişinin gözaltına alındığı, 48 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

    Başsavcılık duyurdu: 109 gözaltı, 48 kişi firarda!
    01 Temmuz 2025 - 15:18

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu İZBETON AŞ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kamu zararına yol açıldığı ve ihalelere fesat karıştırıldığı iddialarıyla 157 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

    Şu ana kadar 109 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılırken, 48 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

    Soruşturmanın, çok sayıda resmi rapor ve yapılan suç duyuruları doğrultusunda başlatıldığı, elde edilen bulgularla kamu zararının oluştuğunun tespit edildiği bildirildi.

     

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklama şöyle:

    Sayıştay Raporu, Mülkiye Müfettişi Raporu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Denetim Raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı İç Denetim Raporu ve Bilirkişi Raporlarında;

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile iştirak şirketi İZBETON AŞ’nin ilgili kooperatifler ile yaptığı kentsel dönüşüm kapsamında konut yapımına ilişkin sözleşmelerde yapılan usulsüzlükler nedeniyle kamu zararına neden olunduğunun,

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ arasında ve İZBETON AŞ ile alt yükleniciler arasında gerçekleştirilen toplam 17 adet araç ve iş makinesi kiralama ile asfalt yapım işlerine konu ihalelerde “İhaleye Fesat Karıştırma” ve “Edimin İfasına Fesat Karıştırma” olarak değerlendirilebilecek usulsüzlükler bulunduğunun,

    İZBETON AŞ’nin 2021-2024 yılları arasında konaklama, seyahat, uçak bileti, yemek ve organizasyon giderlerinde yapılan usulsüzlükler nedeniyle kamu zararına neden olunduğunun, tespit edilmesi, Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen belirtilen kentsel dönüşüm projelerine ilişkin olarak ilgiler tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan suç duyuruları,

    Birlikte değerlendirilerek; Cumhuriyet Başsavcılığımızca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ ilgilileri hakkında soruşturma başlatılmıştır.

    Bu kapsamda; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ yetkilisi 157 şüpheli hakkında 01/07/2025 tarihinde gözaltı talimatı verilmiş, 109 şüpheli gözaltına alınmış, 48 şüphelinin ise yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam edilmektedir.

    Soruşturma çok yönlü ve titizlikle yürütülmektedir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum