• Reklam

Başkan Yılmaz: Balıkesir'e hizmet etmek büyük bir onur ve gurur

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Kent Konseyi'nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Balıkesir'e hizmet etmenin büyük bir onur ve gurur olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz "Kent Konseyimiz çalışmalarıyla şehrimizde önemli bir demokrasi başlattı. Birlikte Türkiye'ye ışık tutan örnek işler yapıyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz: Balıkesir'e hizmet etmek büyük bir onur ve gurur
26 Aralık 2022 - 19:13 - Güncelleme: 26 Aralık 2022 - 19:13

Kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi, yönetim, katılım, çözümde ortaklık ilkelerinin hayata geçirilmesi amacıyla kurulan Balıkesir Kent Konseyi'nin 4. Olağan Genel Kurulu büyük bir katılımla Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Balıkesir Kent Konseyi 2022 Yılı Faaliyet Raporu sunumu ile başlayan toplantıda, Balıkesir tanıtım filmi ve Yaşayan İnsan Hazineleri Belgeseli gösterildi.

Yerel yönetimlerin; yönetim ve karar alma süreçlerinde demokrasi ve katılımcılığı işletmek adına yaptıkları çalışmaların başında Kent Konseylerinin geldiğini belirten Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı "Amacımız; ekonomiden kalkınmaya, sosyal hayattan akademiye şehrimize değer katacak her alanda mayasının Balıkesirlilerin tuttuğu kararlar ve çalışmalar ile kentin yönetiminde hemşehrilerimize çalışma alanı açmaktır" dedi.

'İYİ NİYET VE SAMİMİYETLE BAŞARIYA GİDİYORUZ'

Balıkesir Kent Konseyi ile birlikte şehrin değerlerini, potansiyelini tanıtmak amacıyla ortak bir sesle çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "3 Ekim Dünya Habitat Günü'nü hep birlikte şehrimizde düzenledik. Şehrimize özgüven aşılamak istiyoruz. Şehrimizin; seveni, gönüllüsü çok fazla. Katılımcı belediyeciliği çok önemsiyoruz. İyi niyet ve samimiyetle başarıya gidiyoruz" diye konuştu.  

Başkan Yücel Yılmaz "Her zaman söylüyorum; Balıkesir'e hizmet etmek onurdur, gururdur. Daha çok meşakkatli bir yolumuz var. Çok çalışmamız gerekiyor. Kent Konseyimiz çalışmalarıyla şehrimizde önemli bir demokrasi başlattı. Birlikte, Türkiye'ye ışık tutan örnek işler yapıyoruz. Ne kadar güçlü olduğumuzu hep birlikte dile getiriyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından kadim şehir Balıkesir'in kültüründen sanatına, geleneğinden folkloruna emek veren isimler; Fatma Erdil, Emine Keskin, Orhan Gürpala, Korkut Billurcu, İsmail Kurtlak, Evren Ertürk, Dursunbey Barana Derneği ve Rafet Topalak'a "Şehir Şükran Beratı" takdim edildi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum