Başkan Yıldız: “Bu mücadele bitmeyecek”
68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 52. yıl dönümünde Çiğli’de bulunan Üç Fidan Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.
Yayınlanma :
07.05.2024 09:47
Güncelleme :
07.05.2024 09:47
CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği törene Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar ve yönetimi, CHP kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Karanfil bırakıldı
Ataşehir Mahallesi’nde bulunan anıt önünde toplanan Çiğlili vatandaşlar, Üç Fidan Anıtı’na karanfil bıraktı. Törende, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmeden önce ailelerine gönderdiği mektuplar okunurken duygusal anlar yaşandı. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için söylenen şarkılar ile tören son buldu. Öte yandan Başkan Yıldız, vatandaşlar ile beraber tüm şarkılara eşlik etti.
Başkan Yıldız: “Bu mücadele bitmeyecek”
Başkan Onur Emrah Yıldız, yaptığı konuşmasında bu denli büyük bir kalabalık ile bu anmanın gerçekleşmesinden dolayı bir yanının gururlu diğer bir yanının ise oldukça hüzünlü olduğunu kaydetti. Yıldız, “6 Mayıs, sadece üç fidanın katledildiği bir gün değil, aynı zamanda bu ülkede faşizmi tetikleyenlerin, halkların kardeşliğinden huzursuz olanların, düşmanlıktan beslenenlerin, anayasayı tanımayanların ve tarikatların önünü açanların bir hesaplaşmasıydı. Üç genç, bu yaşananların bedelini ödedi ama bizler hiçbir zaman ne Deniz Gezmiş’i ne Hüseyin İnan’ı ne de Yusuf Aslan’ı unutmayacağız. Denizlerin izinden gelen, Taylan Özgür’e, Sinan Cemgil’e ve onların avukatları Halit Çelenk’e de buradan selam olsun. Bu kadroları yok edemezler, bu kadrolar hiçbir zaman yok olmaz. Evet, bizler var olduğumuz sürece bu yola ve harekete inanmış bu yolun neferleri olarak her zaman devrimci büyüklerimizin arkasında olacağız. Onların devrimci hareketleri önünde saygı ile eğiliyorum. Onlar mücadelenin neferleriydi, 24-25 yaşında; halkların kardeşliği ve tam bağımsız bir Türkiye için hayatlarını feda ettiler. Bu mücadele bitmedi, bu mücadele biz var olduğumuz sürece devam edecek. Size Çiğli Belediye Başkanı olarak söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: