• Reklam

Başkan Tugay'dan partilere ziyaret

31 Mart Yerel Seçimleri’nde zafer kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, siyasi partileri ziyaret ediyor. Tugay, ilk ziyaretini AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na yaptı.

Başkan Tugay'dan partilere ziyaret
13 Mayıs 2024 - 10:45 - Güncelleme: 13 Mayıs 2024 - 11:14

Parti liderlerinin birbirileri ile görüşmeye başladığı, siyasette “normalleşme” olarak ifade edilen süreç İzmir siyasetine de yansıdı.

31 Mart Seçimleri’nin ardından zafer kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bugün AK Parti, İYİ Parti, MHP ve DEM Parti’ye ziyaretler gerçekleştiriyor.
 

Ziyaretin ilki AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ve beraberindeki heyet, Başkan Tugay’ı kapıda karşıladı. Ziyarete CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da eşlik etti.

Sıcak diyalogların gerçekleştiği ziyarette Başkan Saygılı, Cemil Tugay’a başarı dileklerini iletti.

 

 "GÖVDEMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Birlikte aşağı inan AK Parti ve CHP heyeti basına açıklamada bulundu. Ev sahibi Bilal Saygılı gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin, "Ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Onur duyduk. Samimi ve içten bir görüşme oldu. Şehrimizin kalkınması, problemlerin net ifade edilip çözülmesinde işbirliğinin gelişmesini esas aldık. Biz AK parti olarak yanlarında olacağımızı ifade ettik. Kendileri de birlikte çalışma noktasında hemfikir. Gerek Bakanlıklarımız gerekse Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ve milletvekillerimizle gövdemizi ortaya koyacağız. Şehrimize fayda getireceğine inandığım Cemil Tugay Bey'e sözü bırakıyorum" dedi. 

"TUGAY HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, "İzmir'de iletişimi üst seviyede tutarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye'ye hem siyasi nezaketi hem de iletişimi İzmir'den yayamaya çalıştık. İzmirliler bu işi başarabilen bir halk. CHP, AK Parti ve diğer partiler ayrımı gözetmeden Büyükşehir Belediye Başkanımız herkesin belediye başkanıdır, herkese eşit hizmet verecektir. Kentin problemlerini birlikte çözmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

TUGAY'DAN UZLAŞI MESAJI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bugün AK Parti İl Başkanımız Bilal Saygılı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etmek istedik. Geçirdiğimiz son yerel seçimde herkesin AK Parti'nin yaptığı siyasi tavır bizim açımızdan teşekkürü hak ediyor. Teşekkür ediyorum. Şehrimizin çözülmeyi bekleyen çok sorunu var. Bunlar sadece seçimi kazanan belediye başkanıyla değil, şehrin tüm ilgileriyle birlikte çözülmesi gereken sorunlar. Pek çoğunda uzlaşı gerekiyor. Merkezi hükümeti yöneten bir irade var. Onların da mutlaka süreçte olması gerekiyor. Herkesin katılımıyla, en önemlisi şehrimizde 100 binlerce insanın iradesini temsil eden siyasi partilerin katılımıyla süreci sağlıklı götürmeliyiz Zaman zaman görüştüğümüz, yardım istediğimiz, İzmir'imizin sorunlarını, Türkiye'mizin sorunlarını çözmek için birlikte çalıştığımız bir dönem olacak. Birbirini incitemeyen, birikimlerimizden yararlanan insanlar olacağız. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. İzmir'imize daha güzel güler gelecek. Hayırlı olsun" diye konuştu.

SONRAKİ DURAK İYİ PARTİ

 AK Parti'nin ardından Cemil Tugay İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ve İYİ Parti yöneticileri, Tugay ve Aslanoğlu'nu kapıda karşıladı. 25 dakikaık gerçekleşen toplantıda birlike ve dayanışma mesajları verildi. 

"İLETİŞİM İÇERİSİNDE OLACAĞIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Geçirdiğimiz 31 Mart yerel seçim sürecinde kişilik haklarına saldırmadan, birbirimizi incitmedigimiz bir seçim dönemi geçirdik. Buna katkı verdiğiniz için teşekkür etmek istedik. Önümüzde artık yeni bir dönem var 5 sene şehrimize hizmet vermek için çalışacağım. Bu süreçte daha yakın olacağız birbirimize görüşlerimizi aktaracağız. Yapıcı bir tavırla şehrimize hizmet getirmek için iletişim içerisinde olacağız. Ziyaretçimizin esas sebebi bunlar. Bundan sonra göstereceğiz olumlu yaklaşım için şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

 

YAPICI ELEŞTİRİ
 

Tebrik ederek sözlerine başlayan   İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, "İzmirimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize yakışır beni seçim süreci geçirdik. Bunun için İzmir'deki siyasi partilere teşekkür ediyorum. Biz bu şehirde yaşayan bireyler ve iyi parti ailesi olarak sizleri tebrik ediyoruz. Biz üzerimize ne düşüyorsa, yanlış bulduğmuz şeyleri de yapıcı eleştirerek yanınızda olacağız. 5 yıl boyunca keyifli bir dönem geçirirsiniz. Biz her zaman yanınızdayız" diye konuştu. 

"TÜM İZMİRLİLERİN BAŞKANI"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, "Büyükşehir belediye başkanımız tüm İzmirlilerin başkanıdır. Bizler hemşehriler olarak elimizden geldiği kadarıyla birlik ve beraberlik içerisinde elimizden gelen katkıyı koyacağız. Sizlerin koyacağı katkılar için teşekkür ederim" dedi.

3. DURAK MHP

Saat 11.15'de MHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret edecek olan Tugay'ın son durağı DEM Parti İzmir İl Başkanlığı olacak. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum