• Reklam

Başkan Soyer: TOGG olsa onu kullanırız

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyelere araç kontenjanı ayrılması durumunda almak istediklerini belirterek “En ön sırada talip oluruz” dedi.

Başkan Soyer: TOGG olsa onu kullanırız
27 Nisan 2023 - 17:11
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretimine başlanan ve Devrim Otomobili’nin ardından üretilen ilk otomobil olma özelliği taşıyan TOGG geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törenle kullanıma geçmişti.
Hükümet yetkililerinin sık sık muhalefete eleştiriler yönelttiği TOGG için ‘yerlilik’ ve ‘millilik’ tartışmaları yaşanırken geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “En Togg'dan araba talebinde bulundum. Hem şahsen hem kurumsal olarak. İlk alımlardan şu kadar adet almalıyız diye yazı da yazdım henüz cevap verilmedi bize. Kazakistan'a, Azerbaycan'a araba yollamaktansa bizlerin ihtiyaçlarını sağlasınlar. 100 araç almaya hazırız” ifadelerini kullanmıştı.
Gözler yerel yönetimlerde TOGG kullanımının olup olmayacağına çevrilirken bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

TOGG OLSA ONU KULLANIRIZ
Başkan Soyer  kendisinin de elektrikli araca bindiğini söyleyerek “Ben 3 senedir elektrikli araç kullanıyorum. Yaygınlaşması için de elimizden geleni yapıyoruz. 75 tane elektrikli araç aldık. Zabıtamız bu araçlardan kullanıyor, yıllardır bu böyle. Tabii ki TOGG olsa onu kullanırız” diye konuştu.

ÖN SIRADA TALİP OLURUZ
TOGG ile ilgili talepte bulunup bulunmadıklarının sorulmasına da yanıt veren Soyer, “Biz böyle bir taleple verilebileceğini de düşünmedik. Çünkü ticari bir iş yapılıyor. Ancak belediyelere böyle bir kontenjan ayırmayı düşünürlerse en ön sırada talip oluruz” ifadeleri kullandı. (egedesonsöz)

YORUMLAR

  • 0 Yorum