• Reklam

Başkan Soyer: Listede büyük değişim oldu, ben de beklemiyordum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP milletvekili adaylarıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Başkan Soyer: Listede büyük değişim oldu, ben de beklemiyordum
09 Nisan 2023 - 13:56 - Güncelleme: 09 Nisan 2023 - 14:15
CHP İzmir milletvekilli aday listesi belli olduktan sonra açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Değişimin öncülüğünü yine İzmir yapıyor. Umut verici bir liste. Hepsini iyi tanıyorum. Çalışkan isimler var. İzmir kazançlı çıkacaktır. Dışarıda kalan arkadaşlarımız gönül koymasınlar. Her birinin üstleneceği önemli görevler var” dedi.
Eleştiriler konusuna da değinen Başkan Soyer, "Çok büyük bir değişim oldu. Bu kadarını ben de beklemiyordum. Ancak CHP’nin zirvesinin listeyi yaparken zorlandığı belli oluyor. Dışarıdan çok yeni isim olduğunu belirtenlere ben de katılıyorum. Kuşkusuz liste dışında kalan arkadaşlar için üzgünüm. Böyle durumlarda kuşkusuz her zaman daha iyi liste yapılabilir ancak bazı koşulları ve dengeleri de göz ardı etmek mümkün değil. Unutmayalım ki, bu bir memleket meselesi…
Kontenjanların sayısında sıkıntı olduğundan şikayet edenler belli ölçüde haklı… Ancak her türlü sıkıntı bir şekilde giderilir. CHP’ye gönül verenlerin sukünet içinde partiyi desteklemesi gerekiyor. Bu liste 100 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin sıkıntıları ile siyaseten boğuşacak bir liste olarak anılacaktır.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum