Başkan Soyer, kadroda operasyon yaptı!

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeni yılın ilk haftası kadroda değişikliğe gitti. Soyer, Genel Sekreter Yardımcıları Eser Atak ve Yıldız Devran’ı görevden alırken bazı isimlerle ilgili tasarrufta bulundu.

    Başkan Soyer, kadroda operasyon yaptı!
    03 Ocak 2022 - 20:34 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 20:39

    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yılın ilk haftası kadro operasyonu için düğmeye basıldı. Uzun süredir liste üzerinde çalışma yapan Soyer’in konunun muhataplarıyla birebir görüşmeler yaptığı öğrenildi. Soyer, ilk değişikliği genel sekreter yardımcıları düzeyinde yaptı.
    Belediyede çok uzun yıllardır çalışan en uzun soluklu bürokratlardan olan Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran’ın emekliliğini isteyen Soyer’in bu göreve İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Şükran Nurlu’yu getirmeyi planladığı belirtildi. Devran, belediyede katı atık, çevre, zabıta ve itfaiye gibi daire başkanlıklarını yönetiyordu.  Bir dönem Muğla’da çevre il müdürlüğü yapan Nurlu ise geçtiğimiz yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti.

    Başkan Soyer’in belediyedeki ikinci en üst düzey değişiklik kararı ise Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak’a yönelik oldu. Belediyenin, fen işleri, raylı sistemler, ulaşım, etüd ve projeler gibi teknik birimlerinin ve daire başkanlıklarını yöneten Atak’ın yerine ise Fen İşleri Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz'ın getirilmesi bekleniyor.

    Başkan Soyer’in belediyedeki değişim rüzgarından ESHOT Genel Müdürlüğü de etkilendi. Genel Müdür Yardımcısı Turgay Akkaya görevinden alındı. Emekliliğe sevk edilen Akkaya'nın yerine Genel Sekreter Yardımcısı Atak'ın düşünüldüğü ifade edildi.

    DAİRE BAŞKANLIKLARI DA MARKAJDA
    Soyer’in değişiklik listesinde iki genel sekreter yardımcısıyla birlikte 5’in üzerinde daire başkanı da bulunuyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk, Park Bahçeler Daire Başkanı Çiğdem Aşıcı, Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel gibi isimlerin görevden alınması bekleniyor. Soyer, daire başkanlıkları düzeyinde ilk işlemi Etüt Proje Daire Başkanı Ertan Dikmen'i görevden alarak yaptı. Dikmen'in yerine ESHOT Genel Müdürlüğü Yapı Tesisleri Daire Başkanı Vahyettin Akyol'u atadı. 

    Öte yandan Soyer’in değişikliklere ilişkin görüşmeleri sürdürdüğü kesin imzayı kısa süre içinde atarak işlemleri onaylayacağı dile getirildi. (Egedesonsöz)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum