• Reklam

Başkan Soyer'in 'sağcılaşma' açıklamasına AK Parti'den çifte tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in CHP'de değişim mesajları içeren 'Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu' yazısı siyaset gündemine damga vurdu. AK Parti İzmir cephesi Soyer'e tepki gösterdi.

Başkan Soyer'in 'sağcılaşma' açıklamasına AK Parti'den çifte tepki
22 Haziran 2023 - 15:40
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan yazı nedeniyle Başkan Soyer'e 'sözde devrimci' çıkışı yaparken, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da yazıdaki 'sağcılaşma' çıkışına tepki gösterdi. 
AK Partili İnan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Seçimlerde sağa sola makam mevki dağıtan Kılıçdaroğlu'nun bile unuttuğu Tunç Soyer, partisine karşı tavsiye mektubu kaleme almış. Düşüncelerini yazıya dökerken, seçim mağlubiyetinden aldığı dersi unutup sözde devrimcilik mesajları vermiş. Toplumun sağduyusunu 28 Mayıs'ta yeterli bulmayan Soyer merak etmesin. Bir kez daha toplumun tepki duvarıyla karşılaşacağı günler yakındır" ifadelerini kullandı. 

BİR TEPKİ DE MİLLETVEKİLİ ÇANKIRI'DAN
AK Partili Çankırı ise CHP’nin ‘Atatürk’ün partisiyiz’ ifadesini bırakması gerektiğini belirterek PKK uzantıları ile yol yürüyen, milli iradeye saygı duymayan, ayrıştırıcı dil kullanan ve bu haliyle yönünü kaybetmiş bir parti haline dönüştüğünü öne sürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘sağcılaşma’ ifadesine 28 Şubat süreci üzerinden yüklenen Çankırı şunları söyledi: “Siz daha düne kadar helalleşme adı altında gövde gösterileri yapıyordunuz? Seçimi kaybedince ilk gözünüze batan benim muhafazakar kardeşlerim mi oldu? İşte siz bu kadarsınız! Siz ancak ötekileştirmeyi bilirsiniz. Size kimse çanak tutmadı. Kimse sizi sağcılaşma üzerinden alkışlamadı. Bunların hepsi tarafınızca bir şovdu. Çünkü siz asla bu kimliği edinmezsiniz. Samimi olmadığınızı geçmişte olduğu gibi bugün de gördük. 28 Şubat mağdurlarının halini gördükçe avuçlarınızı ovaladınız. Tankları selamladınız.”

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir’in hiçbir siyasi partinin kalesi olmadığını aksine muhalefet tarafından hizmetsizlikle işgal altında kuşatılmış vaziyette olduğunu aktararak; “Biz nasıl kendimizi kapı kapı dolaşıp anlattıysak İzmirlilere de aynı şekilde kendilerini anlatacağız. Kurtuluş mücadelesini en iyi bilen İzmirlilerin milli ve manevi değerlerine herkesten çok sahip çıktığını biliyoruz. Çünkü bu şehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış vaziyette. Biz İzmir’in yine hayallerdeki İzmir yapmak için çalışacağız. İzmir'i tekrar fuarlar şehri yapmaya, İzmir’i AK Belediyecilikle tanıştırmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum