• Reklam

Başkan Soyer'in istediği oluyor! Gökçe gidiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir görev değişikliği daha olacak. Buğra Gökçe genel sekreterlik koltuğunu Ankaralı bir profesöre bırakacak.

Başkan Soyer'in istediği oluyor! Gökçe gidiyor
29 Nisan 2022 - 08:38

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 8 yıldır görev yapan Genel Sekreter Buğra Gökçe'in görevden ayrılacağı, Başkan Tunç Soyer'in yaptığı son Ankara ziyaretinin bu konuyla ilgili olduğu kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başladı. Soyer'in en son CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı sürpriz ziyaretin ardından Gökçe'ye "Seninle çalışmak istemiyorum" dediği belirtiliyor.

Buğra Gökçe kimdir?

1974 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde 1995 yılında Lisans, 2000 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odasında çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlendi. 2006-2007 yıllarında Oda'nın Genel Başkanlığı görevini yaptı.

2010-14 yıllarında bu Belediye'de yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başladı. Aynı yılın Ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı'na atandı. Çok sayıda akademik yayın ve bildirisi de bulunan Gökçe, Merkezi İş Alanları, Ofis Kullanımlarının yer seçimi, Üst Ölçek Planlama konularındaki çalışmalarına Kentsel Ulaşım, Kentsel Tasarım, Peyzaj Planlama, İnşaat teknolojileri, yapılaşma süreçleri bağlamında çeşitli proje, yatırım ve uygulamaları sevk-idare eden görevleri de eklemiştir.

2016 yılı Eylül'ünde vekaleten atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine 2017 Mart başında asaleten getirilen Gökçe; İzmir'de altyapı, üstyapı proje ve uygulamalarının yürütülmesi sonrası, Büyükşehir bütününün sevk ve idaresi sorumluluğunu da üstenmiş oldu. (Kaynak:Gerçekhaberci)

YORUMLAR

  • 0 Yorum