Başkan Soyer'in ilk ziyaret ettiği köy Erdoğan dedi

    Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturduğu seçimde en az oy aldığı yer Kiraz ilçesinin Dokuzlar Köyü'ydü... Başkan Soyer, ilk ziyareti yaptığı, CHP İzmir'in de 2023 saha mesaisinin startını verdiği köyde AK Parti ve Erdoğan açık farkla birinci çıktı.

    Başkan Soyer'in ilk ziyaret ettiği köy Erdoğan dedi
    15 Mayıs 2023 - 13:29
    Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandık başına giderken, İzmir'de gözlerin çevrildiği sandıklarından biri de Kiraz ilçesinin Dokuzlar Köyü'ydü... 

    Dokuzlar Köyü siyaset gündemine 2019 yılındaki yerel seçimlerde oturmuştu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturduğu seçimde en az oyu bu köyden almış ve ilk ziyaretini de buraya yapmıştı. 

    CHP İzmir Örgütü de 2023 seçimleri için saha mesaisinin Soyer'in 2019 yılında yüzde 4 oy oranında kaldığı bu köyden yapmış, Büyükşehir Belediye Başkanı da çalışmalar kapsamında Dokuzlar Köyü yeniden sakinleriyle bir araya gelmişti. 

    2023 sandığında da resmi olmayan sonuçlar açıklandıktan sonra İzmir'de gözler yine bu köye çevrildi. CHP Dokuzlar Köy sandığında yine umduğunu bulamadı ve 323 kişinin oy kullandığı sandıkta AK Parti ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açık farkla önde çıktı. 

    ERDOĞAN VE AK PARTİ FARK ATTI 
    Cumhurbaşkanlığı seçim sandığında Dokuzlar Köyü'nden Erdoğan'a 285 oy çıkarken, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 30 oyda kaldı. Dokuzlar'dan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Sinan Oğan'a 7, yarıştan çekilen Memleket Partisi Genel Başkan Adayı Muharrem İnce'ye de 2 oy çıktı. 

    AK Parti Dokuzlar sandığından 222 oy çıkarırken, MHP 47, CHP 27, İYİ Parti 10 oy aldı, Yeşil Sol Parti ve Yeniden Refah Partisi'ne ise 1 oy gitti. (Gerçekizmir)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum