• Reklam

Başkan Soyer'i şovmenlikle suçladı

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in Gediz Nehri projesinin şovdan ibaret olduğunu belirterek, "Neredeyse tamam İzmir sınırlarından geçen Küçük Menderes Nehri'yle ilgili üzerine düşenleri yapmayan Soyer, Gediz Nehri'nin temizliğiyle ilgili şov yapıyor" dedi.

Başkan Soyer'i şovmenlikle suçladı
28 Ekim 2021 - 14:15
MHP'li Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:
"Çevreci söylemlerle Gediz Nehri kirliliğini diline dolayarak şov yapan Tunç Soyer ve Büyükşehir Belediyesinin Küçük Menderes Nehri yönetim planında görevlerini yerine getirip getirmediğini Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarına sorduk.
Havza Yönetim Planı kapsamında sorumluluğu altında olan 51 uygulamanın sadece
19’unda gelişme olduğu Tarım ve Orman Bakanı tarafından bildirilmiştir. İzmir
Büyükşehir Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden verdiği cevap ise
bu gelişmelerin çoğunun proje hazırlığı ve niyet beyanı düzeyinde kaldığını
göstermektedir. Küçük Menderes Nehrinin nerede ise tamamı İzmir il sınırlarındadır.

Filamingoların başkanı bu duruma ne diyor acaba?
Başkanı gösteri uzmanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesinin Gediz Nehri Havza Yönetim Planındaki sorumluluklarını ve yerine getirip getirmediğini de sorduk. Cevaplar gelince onları da kamuoyu ile paylaşacağız. Çevreyi diline dolayıp içme ve kullanma sularının kirletilmesini sadece izleyene, çevreci değil ancak şovmen denir. Biz de onun için "şov yapma işini yap" diyoruz. Ayrıca İzmir'de su ve atıksu yönetimi konusunda sürekli hatırlattığımız bir nokta var: Yağmur suyu kanallarının ayrılması gerekliliği. Belediye ve İZSU açıklamasından; hem yağmur ile gelen suyun atıksu artırımını engellediği hem de yağmurla gelen bereketin heder edildiği anlaşılmaktadır. Görünen o ki, Belediye ve İZSU yağmur yağınca, atıksuyun kirliliği seyreldi diye sevinmektedir. Boşa geçen her an İzmir'e ihanettir. İzmir'de su ve atıksu yönetimi konusunda sürekli hatırlattığımız bir nokta var: Yağmur suyu kanallarının ayrılması gerekliliği. Belediye ve İZSU açıklamasından; hem yağmur ile gelen suyun atıksu artırımını engellediği hem de yağmurla gelen bereketin heder edildiği anlaşılmaktadır. Görünen o ki, Belediye ve İZSU yağmur yağınca, atıksuyun kirliliği seyreldi diye sevinmektedir.
Boşa geçen her an İzmir'e ihanettir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum