Başkan Soyer'e 'Agememnon' tepkisi

    İzmir'deki iskeleye Yunan Kralı Agamemnon'un ismi verilmesi MHP ve AK Parti kanadında büyük tepkiye neden oldu. 

    Başkan Soyer'e 'Agememnon' tepkisi
    09 Ocak 2021 - 22:16 - Güncelleme: 09 Ocak 2021 - 23:05
    İzmir'de bakıma alınan Pasaport İskelesi'nin yan tarafına vapurların yanaşabilmesi, yolcuların beklemesi için geçici bir iskele kuruludu. İskeleye Yunan Kralı Agamemnon'un ismi verildi. Agememnon isminin Truva savaşındaki kral isminin yanı sıra Çanakkale Savaşı'nda bize saldıran donanmanın içinde geminin adının da Agememnon olması MHP kanadığnda büyük tepkiye neden oldu.



    MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in yanı sıra MHP İzmir Millletvekili Hasan Kalyoncu da sert konuştu: Prof. Dr. Kalyoncu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

    Tunç Soyer’in Yunan kalıntılarına ve isimlerine hayranlığını Pagos'tan biliyoruz. Anlamadığımız şey Yunan kalıntılarını İzmir'e maletmeye uğraşının sebebi. Bu kişi Türk ve Türkiye düşmanlığı yapıyor. Bunu dediğimizde, kendisine saldırıldığını söylüyor.

    Ancak kendince yeni adımlar atmaya devam ediyor. İzmir’e hizmetle hiç gündeme gelmiyor. Gündeme geldiği konulara bakın; Vapura Pagos demeye yeltendi. Milli duyarlılığa sahip İzmirliler mani oldular. Sonra para dedi, bayrak dedi. İzmirli topluca "otur yerine" deyip susturdu.

    Karikatür festivali dedi, Türk ve islam düşmanlarına açık davet yaptı, yine şükür ki susturuldu. Teröristlere ağıt yaktı, Kıbrıs'ta Rum sözcülüğü yaptı... Ama artık yeter Tunç Soyer!

    Şimdi de Agamemnon işi icat etmiş. Çanakkale'de geçemeyen düşmanın gemisinin, İstanbul'u işgal eden düşman gemisinin adıydı Agamemnon. Agamemnon mitolojik tarihte de Truva'yı yıkan orduda bir kral. Bu kadarı gaflet veya şımarıklık değil.

    Bu şahıs Türk tarihinden bihaber ve her sahnede düşmandan yana gönüllü. Kendini Atina belediye başkanı mı sanıyor? Yoksa sevdiklerinin denize dökülmesini hâlâ hazmedemiyor mu?

    Havuzlu villa yaptığı Zeytin sıkma tesisi mi çarptı? Konut yaptığı şatonun havası mı çarptı? Yoksa sabır sınırlarını test etmeye özel görevli bir provakatör mü?



    AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de şu açıklamayı yaptı:

    Tunç Soyer; yeni yaptığı iskeleye, binlerce yıl bir kara bulut gibi topraklarımız üzerinde dolaşan simge düşmanımızın; Yunan Kralı Agamemnon’un adını verirken ne düşündü acaba? ‘Fikir neyse zikir de o’dur derler! Kurtuluşun şehri İzmir’in sabrını zorluyorlar!

    YORUMLAR

    • 0 Yorum