Başkan Soyer deprem anında ne yaptı?

    Deprem sırasında Kiraz'da olduğunu söyleyen Başkan Soyer'in o anlarını Yeniköy Muhtarı Yusuf Karadana anlattı.

    Başkan Soyer deprem anında ne yaptı?
    08 Kasım 2020 - 18:07

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sırasında Kiraz ilçesinde olduğunu belirtmiş, yaşanan acı olaydan yaklaşık bir saat sonra Bayraklı bölgesine ulaşmıştı. İşte Başkan Soyer’in fazla detay vermediği bu konu hakkında Kiraz’ın Yeniköy Muhtarı Yusuf Karadana, mansetturkiye.com’a o günü anlattı.

    Muhtar Karadana şunları söyledi:
    “Başkanımız öğleden sonra köyümüze geldi. Kendisini karşıladık. Ardından köy kahvesinin önünde 80-100 kişi toplandı. Başkanımız burada bizi dinledi. İhtiyaçlarımızı sordu. Belediyenin köyümüze taş döşeyeceğini, çamurdan, tozdan kurtaracaklarını söyledi. Bu arada tarımla ilgili neler ekmemiz gerektiğini dile getirdi. Tam bu esnada depreme yakalandık. Ayakta duranlar çok az hissetmiş. Oturanlar deprem oluyor diye kalktı. Açık alandaydık. Büyükşehir Belediye Başkanımız paniklemedi, soğukkanlıydı. Hemen bir yerlere telefon etti. Bizim köyümüzden sonra Avunduruk köyüne gidecekti. Ama hemen ekibiyle toparlanıp İzmir’e hareket etti.”
    Avunduruk Köyü Muhtarı Talih Küçümen ise, “Başkanımızı karşılayacaktık. Yeniköy’den buraya gelecekti. Ama deprem olunca, geri döndü” dedi.

    Kiraz’a bağlı olan Yeniköy köyünün İzmir’e uzaklığı 148 kilometre, Kiraz’a ise 6 kilometre mesafede. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre bugün nüfusu 657 kişi olan köyde, 2000 li yılların başında 710 kişi yaşamaktaydı. 6360 Sayılı Kanunla mahalleye dönüştürülmüş olan köyde tarım ve hayvancılık yapılıyor..


    YORUMLAR

    • 0 Yorum