• Reklam

Başkan Oran yerel üreticilere sahip çıkıyor

İZMİR'in Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, karakılçık buğdayı, anason, kara yulaf, Çeşme sakızı, sakız enginarı gibi yerel değerlere sahip çıkarak, onları yeniden üretime kazandırmak için yerel üreticilere tohum merkezinde fidan dağıttı.

Başkan Oran yerel üreticilere sahip çıkıyor
18 Mayıs 2023 - 12:11 - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 - 12:20

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, karakılçık buğdayı, Çeşme kavunu, Çeşme beyaz soğanı, Çeşme sakızı, sakız enginarı gibi Çeşme'nin birçok endemik ürününe sahip çıkan Çeşme Belediyesi Tohum Merkezi'ni kurdu. Oran, tarım alanındaki projeleri kapsamında Ovacık'ta hayata geçirilen Çeşme Belediyesi Tohum Merkezi'nde yerel üreticilere fidan dağıtımına başladıklarını duyurdu.



Tohum Merkezi'nde yerel üreticilere binlerce fidan dağıtan Oran, "Ata tohumlarımızı korumak, yaymak ve gelecek nesillere aktarmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Tarla'dan Sofra'ya, Üretici Pazarı bunlardan sadece birkaçı. Kurduğumuz Tohum Merkezi'mizde çocuklarımıza, gençlerimize bilinçli beslenmenin, tarımın önemini anlatmanın yanı sıra, Ata tohumlarımıza sahip çıkmayı öğretiyoruz" dedi.
Karakılçık buğdayı, sakız, enginarı gibi daha birçok ürünün belediye desteğiyle üretilmesinden ve yerel yönetimler tarafından desteklenilmesinden mutluluk duyduklarını belirten üreticiler ise teşekkürlerini iletti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum