• Reklam

Başkan Oran'dan Çeşmeli üreticilere "Toprak Analizi" çağrısı

Son yıllarda hayata geçirdiği tarımsal projelerle fark yaratan Çeşme Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle üreticileri bilinçlendirmek amacıyla “Toprak Analizi” eğitimi düzenledi. Çeşmeli üreticilere seslenen Başkan Oran, “Toprak analizi yapmadan tarlanızı ekmeyin, bilinçsizce gübre kullanmayın” dedi. 

Başkan Oran'dan Çeşmeli üreticilere "Toprak Analizi" çağrısı
06 Kasım 2021 - 12:43
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı, Çeşme Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Çeşme Ziraat Odası Çeşmeli üreticileri bilinçlendirme konusunda önemli bir adım attı. Tarımda verimliliği ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla, Çeşme’de 12 mahallede 171 üreticiye 329 toprak analizi yapıldı. Analiz sonuçlarına göre üreticilere gübreleme önerilerinde bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Ziraat Odası görevlileri, Çeşme’deki üreticilerin tarlalarından toprak önerileri aldı. Daha sonra ise bunları labaratuvarda inceledi.



Üreticilere toprak analiz raporları dağıtıldı

Toprak analizlerinin tamamlanmasının ardından Ovacık’ta düzenlenen bilgilendirme toplantısında Büyükşehir Belediyesi Toprak Analizi Labaratuvarı sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe Duman üreticilere toprak analiz raporlarını dağıttı. Çeşme topraklarının 7 PH ve üzerinde olduğunu söyleyen Duman, Çeşme topraklarında üre gübre kullanımını önermediklerini belirtti.

“Bilinçsizce gübre kullanmayın”

Kısa süre önce Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü hayata geçirerek tarıma verdiği değeri bir kez daha gösteren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, düzenlenen bilgilendirme toplantısında üreticilerle bir araya geldi. Toprak analizi yapılmadan bilinçsizce gübre kullanmamaları gerektiği konusunda üreticileri uyaran Başkan Oran, “Çeşme’de verimli topraklarımız var. Dünyaca ünlü Çeşme Kavunumuz coğrafi işaret aldı, 40 yıl aradan sonra Sakız ve Anason Hasadımızı gerçekleştirdik. Ata tohumumuz Karakılçık Buğdayı üretimine başladık. Sakız Enginarımız, Çeşme Limonumuz, Beyaz Soğanımız ile tarımdaki yerimizi aldık. Tarlalarımızdan daha verimli ve kaliteli hizmet almamız gerekiyor, bu nedenle üreticilerimizden toprak analizi yaptırmadan gübre kullanmamalarını rica ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum