Başkan Oran'dan Çeşme Çiftlikköy'e kapalı pazar yeri ve masal evi

    İzmir'in Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, kapalı pazar yeri projesi kapsamında Reisdere'den sonra Çiftlikköy'de de kapalı pazar yeri inşaatının başlatıldığını duyurdu. Tesiste 'Masal evi'nin de yer alacağını belirten Oran, "Tamamen Çeşme Belediyesi'nin imkanları ile yapılacak pazar yerini kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

    Başkan Oran'dan Çeşme Çiftlikköy'e kapalı pazar yeri ve masal evi
    08 Ağustos 2023 - 11:55 - Güncelleme: 08 Ağustos 2023 - 11:56

    Çiftlikköy'de kapalı pazar yeri projesi için bir süredir çalışmalara başlayan Çeşme Belediyesi, bu kapsamda toplam 2.200 metrekare alan üzerinde 15.400.000 TL maliyetle çevreci bir yaklaşımla yapılacak. Pazar yerinin çatısındaki güneş enerjisi panelleri sayesinde kendi elektriğini üretecek. Pazar yeri yağmur suyunu depolayarak yazın proje kapsamında tüm bitkilerin ihtiyacını kendi depolarından karşılayacak. Avrupa standartlarına uygun, toplam 897 metrekare çelik konstrüksiyon ile kapatılan tesisin içerisinde bir masal evi, bir zabıta ofisi, bir kantar terazi test odası ile otopark, bay-bayan ve engelli WC bulunuyor.

    'ÇİFTLİKKÖY'E YAKIŞIR PROJELER YAPIYORUZ'

    Göreve geldiği günden bu yana Çeşme'nin eksiklerini tamamlamak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve yeni projelerin planladığını dile getiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, "İlçemizin tüm sorunlarını ve eksiklerini teker teker belirlemiş durumdayız. Yıllardır çözülemeyen birçok sorunu çözdük ve çözmeye de devam edeceğiz. Çiftlikköy Sahil Düzenleme Projemiz devam ediyor, şimdi Çiftlikköy'e kapalı pazar yerimizin inşaatına başladık. Aynı proje içerisinde ilçemizin 4'üncü masal evini yapıyoruz. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

    'REİSDERE KAPALI PAZAR YERİ KISA SÜREDE TAMAMLANACAK'

    Reisdere Kapalı Pazar Yeri ve Çok Amaçlı Merkez'in de kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçeceğini belirten Oran, pandemi döneminde yaşanan birtakım sıkıntılardan dolayı yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin fesh edilerek, ihalenin yeniden yapıldığını, tesisin kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum