Petekler Spor Park

    Başkan Oran'dan Alaçatı'ya bir yatırım daha

    Hayata geçirdiği fiziki projelerle Çeşme’nin çehresini değiştiren Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Alaçatı’nın göbeğinde, yeni bir yaşam alanını hizmete açtı. Oran, Petekler Spor Park Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

    Başkan Oran'dan Alaçatı'ya bir yatırım daha
    11 Aralık 2023 - 09:12
    Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı'da, 6124 sokakta yer alan Petekler Spor Park ve Sosyal Tesisleri'nin açılışı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Çeşme ve Alaçatılı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. 

    Göreve geldiği günden bu yana ilçedeki yeşil alanların sayısını arttıran Başkan Oran, 

    Proje Bedeli toplam 4.149.000,00 TL ile, 4.200 metrekare alan içerisinde spor alanları, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, kafe ve yemyeşil bir izlenimle, Alaçatı’ya yeni bir vizyon kazandıran Petekler Spor Park’ı Çeşmeliler’in hizmetine sundu.

     

    “Her açılışta duygulanıyorum”

    Açılış konuşmasını yaparken duygulu anlar yaşayan Başkan Oran, “Her açılışta ben ağlıyorum. Çünkü 5 seneye yakındır yaptığımız her proje benim evladım gibi. Evladının mezuniyet töreni gibi açılış törenini görmek beni gerçekten duygulandırıyor. Bu gurur gözyaşlarını lütfen mazur görün. Burası, ‘Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur’ Atasözünün gerçekleştiği yerdir. Burası, biz geldiğimizde dağ başıydı. Terkedilmiş bir su deposu ve çorak bir alandı. Şu anda çok sayıda gençlerimizin çalıştığı, Çeşme ve Alaçatı halkımızın her tarafından yararlandığı ÇEŞTUR’un bir birimini daha açmanın gururunu sizlerle paylaşıyorum” diye konuştu. 

     

    “Ilıca Körfezi’nin keyfini 12 ay boyunca süreceksiniz”

    “Burası sadece bir kafeterya değil” diye vurgulayan Başkan Oran, “Burasını, Atatürk'ün kızları, Cumhuriyet'in kadınları için açılmış bir yer olarak görün. Burası bir sosyal tesis. Burada hiç kimse size! Niye geldin? Neden oturuyorsun? Bir şey içmen lazım’ diye soramaz. Burada, Ilıca körfezinin keyfini, 12 ay boyunca, ister kapalı, ister açık alanımızda, sonuna kadar süreceksiniz. Evinizde yaptığınız börekleri, çörekleri getireceksiniz, çayınızı bizden alacaksınız, isterseniz köftenizi getireceksiniz. Burasını bir piknik alanı gibi düşünün. Burada sadece mangal yok” diye belirtti.

     

    “Eski su deposunu elden geçirerek, kafeteryaya çevirdik”

    Petekler'in, Remzi Özen'in Alaçatı Belediye Başkanı olduğu dönemde yapıldığını hatırlatan Başkan Oran, “Petekler’deki evler, hiç kimsenin Alaçatılı’lara sormadan kapattığı Alaçatı Belediyemizin bir eseri. Kafemizin olduğu bina eski su deposu. Buraya yeni bir bina yapmadık. Eski su deposunu elden geçirerek, kafeteryaya çevirdik. Kapı ve pencere yerlerini açıp, doğramaları koymak suretiyle bir ÇEŞTUR tesisine çevirdik. Kadınlar, burası sizin. Yaz-kış buraya sahip çıkın. Yüzde 100 Çeşme Belediyesi sermayesi olan ÇEŞTUR, Çeşme ve Alaçatılı’lara hizmet etmeye devam edecek” diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum