Başkan Koştu'dan mal varlığı iddialarına yanıt

    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil’in mal varlığı açıklaması üzerine konuşma yaptı.

    Başkan Koştu'dan mal varlığı iddialarına yanıt
    26 Ocak 2024 - 16:43
    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kendisi hakkında kız kardeşi tarafından ortaya atılan mal varlığı artışı ile ilgili ve aynı zamanda kendisi yerine Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in aday gösterileceği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

    Koştu açıklamasında “Pazartesiden bugüne yaşananlar beni, ailemi, yakınlarımı çok üzdü. Olayları bu duruma getirenler utanacaklar bir gün. Biz hakkımızı koruyacağız. Sonuna kadar arkasından gideceğiz. Her dedikodunun bundan sonra üzerine gidilecektir. Bu sadece benim değil Bergama’nın hakkıdır. 5 yıllık emeği 5 günde zayi etmeye çalıştılar. Dedikodu, fitne ve iftirada çare aradılar. Biz onlara pabuç bırakmayız. Sistematik bir kavga başlattılar. Baştan yüzümüze söylemeyemediler. Kapalı kapı arkasında yaptılar. Neden meydanlarda karşımıza çıkıp söylemiyorsunuz? Cesaretleri yok. Yalancı ve iftiracılar. Gerekli davaları açtık. Hakkımı tek tek arayacağım” şeklinde konuştu.


    OTURDUĞUM  EVİN DIŞINDA EVİM YOK

    Koştu kendisi hakkındaki çıkan İstanbul ve Almanya’da villa satın aldığı iddiaları ile ilgili olarak “Talihsiz olan kardeşimden gelen iftiranın karşı cenah tarafından gazetelere bastırdılar. Yalan ve iftirayı kampanyaya geçirdiler. Bu onların başlarına geçecek. Bunlar çok çirkin şeyler. İstanbul’da, Almanya’da evi var diyorlar. Devlet bunu öğrenir. Başkanlıktan önce aldığım evde oturuyorum, onun dışında başka konutum yok. 2018 yılında alındı bu ev. Aynı evde oturuyorum. Hodri meydan diyorum” açıklamasını yaptı.

    SADIK DOĞRUER YANITI

    Bergama'da Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in aday gösterileceği iddialarına da yanıt veren Koştu şunları söyledi: “Seçim zamanı dedikodu artacaktır. Keşke hizmet konuşsaydık. Yarın cumhurbaşkanımız İzmir'de olacak ve ilçe adayları açıklanacak. Ne olursa olsun, kim açıklanırsa açıklansın buna saygı duyacağımı ifade ediyorum. Siyasi etik ve ahlakın ileri taşınması için bir görevdir."

    HAMZA DAĞ HER ZAMAN BAŞIMIZIN TACI

    Bergama’da yaptıkları icraatlarken bahseden Koştu, “Bergama kuzey Ege’nin başkenti. Bin yıllar önce imparatorluk başkenti oldu.  Çok önemli bir şehir burası. Organize sanayi ve serbest bölge. İşsizlikten kırıldık yıllardır. Bu göçlere son veriyoruz. Tek tek fabrikalar açılıyor. Bunlar artık hayata geçti. Bu hizmetlerin yapılmasında bize her seferinde kapısını açan Hamza Dağ'a teşekkür ediyorum. Her zaman başımızın tacı. Hizmet siyasetini getirecektir. Artık İzmir'in tamamı bu hizmetsizlikten bıktı. Her hizmette imzası vardır. Bergama'ya faydalı olacaktır. Hamza Başkan'a selam yolluyorum buradan. Halktan kopuk bir belediyecilik olmaz, sokağa inmemezlik yapmadık. Yanınızda olmaya devam edeceğiz. Belediyecilik anlayışı birilerine zor gelebilir. Son 5 yılda kopan yıllarımızı bağlamaya başladık. Projeleri 5 yıl sizler istediniz. biz sadece hayata geçirdik. Hepsini pandemiye rağmen, arkadan çekmelere açılan davalara rağmen bitiriyoruz” dedi.


     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum