Bornova Anadolu Lisesi

    Başkan İduğ'dan 'Bornova Anadolu Lisesi' çıkışı: İnşaatı durdurma kararı aldık!

    Bornova Anadolu Lisesi'nin koruluğunda başlayan çalışmalar sonrası konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Burada yapılacak binanın okulun ihtiyacını karşılayacak çok amaçlı bir bina olması bizim tercihimizdir. Proje bakanlık ve valilik tarafından yapıldığı için bizden bağımsız bir gelişme. Bize düşen görev okuldaki imar alanı içindeki inşaat ruhsatını vermek. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kayma tespit ettik ve inşaatı durdurma kararı aldık. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Burada ağaç kesme yoktur, koruluk alanda ağaç kesme yoktur. 1 ağaç bile kesilmemiştir" dedi.

    Başkan İduğ'dan 'Bornova Anadolu Lisesi' çıkışı: İnşaatı durdurma kararı aldık!
    04 Ocak 2024 - 17:00
    Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda ‘Suriyeliler anaokulu yapıyor’ iddiası gündeme gelmesi sonrası başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

    Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti arasında tartışmalara neden olan konu hakkında hükümet kanadı "dezenformasyon" vurgusunda bulunurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'u etiketleyerek "gereğini yapın" talimatı vermişti.

    Yaşanan süreç sonrasında ise Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, başkanlık makamında basın mensupları ile bir araya geldi.

    7 METRELİK KAYMA SEBEBİYLE İNŞAAT DURDURULDU
    Süreçle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başkan İduğ, "2022 Ekim ayında bakanlıktan müracaat geldi. İzmir'deki okulların bahçelerine tesis kazandırmak üzere bir proje. 2022 Ekim'deki bu müracaat bizim 5 Aralık’ta ruhsat vermemiz ile sonuçlandı. İmar alanı içindeki alandan müracaat edildiğinde ruhsat verilir. Eğitime tam destek olduğumuz için verdik. Eğitim konusunda hangi kurum bize müracaat ederse jet hızıyla yanıt veren kurumuz. Burada yapılacak bina okulun ihtiyacını karşılayacak çok amaçlı bir bina olması bizim tercihimizdir. Proje bakanlık ve valilik tarafından yapıldığı için bizden bağımsız bir gelişme. Bize düşen görev okul içinde imar alanı içindeki inşaat ruhsatını vermek. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kayma tespit ettik ve inşaatı durdurma kararı aldık. İnşaatın yeni müracaat ile devam etmesi mümkün. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Burada ağaç kesme yoktur, koruluk alanda ağaç kesme yoktur. 1 ağaç bile kesilmemiştir" dedi.



    LABORATUVARA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ ARZU EDERİZ
    Mültecilere yönelik okul olacağı yönünde bir bilgisi olmadığını belirten İduğ, "Mülteci konusunda da bana bir bilgi aktarılmadı. BAL ortaokulu devre dışı kalmış, sadece lise eğitimi veren, Türkiye'nin en değerli insanlarını yetiştirmiş bir lisedir. Burada anaokulu ihtiyacı olduğu düşünmüyoruz. Burasının laboratuvara dönüştürülmesini arzu ederiz. Biz Bornova Belediyesi olarak sadece inşaat ruhsatı vermekle yetkiliyiz. Okul mezunlarının da bu yönde talebi var" diye konuştu.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'mühürleme talebini ilettik' sözlerine de açıklık getiren İduğ, "Mühürleme yok, inşaatta düzenleme talebimiz var kaymanın önüne geçmemiz için" ifadelerini kullandı

    Genel Başkan Özgür Özel ile arasında geçen diyaloga da değinen İduğ, "Burada herhangi problem var mı yok mu diye sorusu oldu.Bizde ölçümleri yaptığımızda sorunu karşı tarafa bildirdik. Sayın Genel Başkanımız da BAL lisesi mezunu. Çok hassas bir konu. Gençler ve veliler çok talepte bulundu" dedi.

    ANKAOKULU İÇİN KENDİ ARAZİLERİMİZİ TAHSİS EDEBİLİRİZ
    Bölgede anaokulu ihtiyacı olmadığının altını çizen İduğ, "Ruhsatı Bornova Belediyesi verdiği için biz hedefe girmiş oluyoruz ancak bu bizim asli görevimiz. Bu konuda algı üretildiğini düşünmüyorum. Orada anaokuluna ihtiyaç yok ancak bakanlık anaokulu yapmak isterse biz kendi alanlarımızda tahsis yapılabiliriz. Bu konuda tam destek veririz" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum