Başkan Eşki, göreve resmen başladı

    31 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 49.66 oranında oy alarak Bornova Belediye Başkanı seçilen Ömer Eşki, ilçe seçim kurulundan mazbatasını alıp görevine başladı. Bornova İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra, Türk Bayrağı, Atatürk Posteri, bando ve yeni seçilen meclis üyeleri ve partililerden oluşan kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na gelerek buradaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Eşki, son olarak Bornova Belediye Başkanlığı makamına geçti.

    Başkan Eşki, göreve resmen başladı
    04 Nisan 2024 - 11:24 - Güncelleme: 04 Nisan 2024 - 11:26
    Bornovalıların sevgi gösterileri içinde Belediye binasına giren Başkan Eşki, “Ben CHP gençlik kollarında yetiştim. Ona uygun yaşadım, ona uygun yaşayacağım, ona uygun Bornova Belediye Başkanlığı yapacağım. Kimse benden aksini beklemesin. Ben Atatürkçüyüm, Kemalistim, solcuyum, laikim, kadın haklarından yanayım, insan haklarından yanayım, devrimciyim, bu ilkeler doğrultusunda tüm emekçi arkadaşlarımla, tüm yoldaşlarımla Bornova Belediyesi’nde önümüzdeki 5 yıl, güle oynaya, keyifle ama çalışarak, hep birlikte emeğimizi büyüteceğiz” diye konuştu.

     

    Türkiye için sevindim

     

    Konuşmasına CHP örgütü ile birlikte Atatürk Anıtı’nın önünde olmaktan büyük bir onur duyduğunu söyleyerek başlayan Başkan Ömer Eşki “Yorucu bir süreç geçirdik ama seçim akşamı tüm yorgunluğumuz silindi. Yıllardır seçim akşamları büyük bir hüzünle bakardık televizyon ekranlarına ve sapsarı bir Türkiye görürdük. Moraller bozulduğunda ‘Hadi İzmir'i görelim’ derlerdi. Şimdi o sarı harita sizlerin emeğiyle, inancıyla, çabasıyla bayrağımızın rengine döndü, kıpkırmızı oldu. Ben 1986 doğumluyum, ilk defa partimizin birinci parti olduğunu gördüm. Bu onur her şeyin üzerindedir. İnanın belediye başkanı olmaktan çok buna sevindim” dedi.

    Başkan Ömer Eşki’nin uzun yıllardır siyaseten birlikte yol yürüdüğü ve adaylık sürecinde en büyük destekçisi olan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’a teşekkür ettiği sırada Çapın’ın duygusallaşarak gözyaşlarına hakim olamadığı da gözden kaçmadı.

     

    İşimiz gücümüz Bornova’ya hizmet

     

    Bornovalıların daha kaliteli bir yaşam sürdürmesi için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade eden Başkan Eşki, sözlerini şöyle sürdürdü:

     

    “Bornova halkına söz veriyorum; Bornova’nın neresinde bizim sahibimiz yok mu diye birisi düşünürse onun yanında olacağız. Bornova’da çocuklarımızdan yaşlılarımıza kadar tüm vatandaşlarımızın daha kaliteli bir yaşam sürmesi için elimizden geleni yapacağız.

     

    CHP ailesinin neferi

     

    İş arkadaşlarımızla barış ortamında, bütün işimiz gücümüz Bornova’ya hizmet etmek olacak. Bu hizmeti sunarken de içinden yetiştiğim CHP ailesinin, bu büyük geleneğin Cumhuriyet’i kuran, devrimleri inşa eden bu büyük partinin bir neferi olduğumu asla unutmadan sürekli bir şekilde bu yapıya layık olmaya çalışarak, kul hakkına riayet ederek, sonuna kadar emekten yana olarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Belediye çalışanlarının emeğini ezdirmeyeceğim. Herkes emeğinin karşılığı neyse onu sonuna kadar alacak.

     

    İyi ki oy vermişim diyeceksiniz

     

    Beş senenin sonunda Bornova’da herkese iyi ki CHP’ye oy vermişim, iyi ki CHP’liyim, iyi ki Atatürkçüyüm dedirtmek için mücadele edeceğim. Türkiye’yi CHP iktidarıyla buluşturmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum