• Reklam

Başkan Ergün: Üreticilerin destekçisi olmaya devam edeceğiz

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 'Tarım Makinesi Projesi' kapsamında alımı gerçekleştirilen 60 tarım makinesini düzenlenen törenle teslim etti.

Başkan Ergün: Üreticilerin destekçisi olmaya devam edeceğiz
03 Ağustos 2023 - 18:37 - Güncelleme: 03 Ağustos 2023 - 18:42

Manisa'da 'Tarım Makinesi Projesi' kapsamında alımı gerçekleştirilen 60 adet tarım makinesi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katılımıyla düzenlenen törenle ilgili belediyeler, ilçe tarım müdürlükleri, ziraat odaları ve muhtarlara teslim edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu, Ergün Aksoy ve Metin Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı.

'MANİSA'NIN ÇİFTÇİLERİ İLE UYUMLU'

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Son yıllarda Büyükşehir Belediyemiz ile birçok iş birliği yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın belediyecilik ile ilgili mottosunun nasıl Manisa'nın çiftçileri ile uyumlu olduğunu ifade etmek istiyorum. Üretken belediyecilik, üretken Manisa çiftçisini de ifade etmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız da her yıl artan bütçeyle de üreten Manisa çiftçisini birçok projeyle destekliyorlar. Üreticilerimiz adına Sayın Başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

'GEÇMİŞ OLSUN'

Sözlerine Saruhanlı başta olmak üzere, tüm Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileyerek başlayan Ergün, "Saruhanlı'daki yangın, ne yazık ki Sarısığırlı Mahallemizde evlere ve ahırlara sıçramış, çok sayıda hayvanın telef olmasına sebebiyet vermişti. Gerek büyükşehir belediyemiz gerek MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla tüm imkanlarımızı seferber ettik. AFAD Başkanlığımızca gönderilen konteynerler için alt yapı kanalizasyon ve içme suyu bağlantılarını yaptık. Bölgede pilav, ayran ve kumanya ikramında bulunduk. Hayvanları telef olan 1 çiftçimize 5 adet koyun teslim ettik. İlk etapta hızla 2 ton yem alımını yaparak, mahallemize ulaştırdık. Ayrıca Saruhanlı'da yangında zarar gören zeytinliklerin tekrar yeşermesi için ihtiyaç duyulan tüm zeytin fidanlarını da yüzde 100 hibeli olarak karşılayacağız" dedi.

'ÇALIŞMAMIZA DEVAM EDİYORUZ'

Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çiftçilerimizden gelen talepleri de dikkate alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 16 adet, saatte 250 kilogram kapasiteli üzüm sıkma makinesi alımı yaptık. Satın aldığımız bir diğer ekipman da 5 adet, saatte 1 ton kapasiteli üzüm sıkma makinesi. 8 adet, saatte 500 kilogram kapasiteli badem soyma makinesi de teslimini yapacağımız ekipmanlar arasında. 6 adet, saatte 90 litre kapasiteli Antep fıstığı soyma makinesi alımı yaptık. 3 adet, saatte 1 ton kapasiteli kestane ve kozalak soyma makinesi alımı da gerçekleştirdik. 13 adet, saatte 90 litre kapasiteli ceviz soyma makinesi alımı yaptık. Ayrıca Ahmetli İlçe Tarım Müdürlüğümüze 1 adet 2 bin litre kapasiteli ultrasonik sensörlü atomizör; Kula Ziraat Odası Başkanlığımıza 1 adet mobil buğday selektör makinesi; Sarıgöl Belediye Başkanlığımıza 1 adet üzüm kaldırma makinesi; Saruhanlı Ziraat Odası Başkanlığımıza 3 adet 800 kilogram kapasiteli kimyevi gübre dağıtma makinesi; Selendi Ziraat Odası Başkanlığımıza 1 adet küçükbaş hayvan yıkama ünitesi ve Soma Ziraat Odası Başkanlığımıza 2 adet 24'lü diskaronun teslimini yapacağız."

'ÜRETİMİN ARTMASINA VE DAHA VERİMLİ OLMASINA YARDIMCI OLACAK'

Yaklaşık 3 milyon liralık destekle 60 adet makinenin teslimini gerçekleştirdiklerini kaydeden Ergün, "Bu makineler, Allah'ın izniyle üretimin artmasına ve daha verimli olmasına yardımcı olacaktır. Bu makineler, çiftçilerimizin daha az iş gücüyle daha fazla ürün elde etmesine ve buna bağlı olarak daha fazla kazanç sağlamasına da inşallah yardımcı olacaktır. Manisa Büyükşehir Belediyesi, çiftçisinin yanında, üreticisinin hizmetindedir. Desteklerimiz bitmeyecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ergün ile İl Tarım Orman Müdürü Metin Öztürk, makinelerin teslim belgelerini takdim etti. Ergün ve beraberindekiler tarım makinelerini inceledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum