• Reklam

Başkan Çerçioğlu: 'Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi gözden geçirilmeli'

AYDIN Büyükşehir Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında resim sergisi düzenlendi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "İyi hal indiriminin kesinlikle kaldırılmasından yanayım" dedi.

Başkan Çerçioğlu: 'Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi gözden geçirilmeli'
26 Kasım 2021 - 15:08 - Güncelleme: 26 Kasım 2021 - 15:09

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kadına şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla bir süre önce düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren resimler, Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı'nda sergilendi. Serginin açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Çerçioğlu ve beraberindekiler açılışın ardından sergiyi gezerek, kadına şiddeti konu alan

resimleri inceledi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadına şiddetle mücadele sürecinde kanunlardaki maddelerin ağırlaştırılması gerektiğini söyledi. Kravat taktığı için mahkemenin sanıklara iyi hal indirimi uyguladığının altını çizen Çerçioğlu, "İyi hal indiriminin kesinlikle kaldırılmasından yanayım" ifadelerini kullandı.

ERKEK SANATÇILAR KADINA ŞİDDETİ RESMETTİ

Sergideki eserler arasında erkek sanatçıların resimlerini çok anlamlı bulduğunu belirten Çerçioğlu, "Çünkü, farkındalığı yüksek olan resimler olduğunu gördüm. Bunun önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Zaten bu sergiyi düzenlememizin amacı kadına şiddetle mücadelede farkındalığın arttırılmasıydı. Düzenlediğimiz resim yarışmasıyla bu konudaki farkındalığın oldukça yüksek olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

'TEK AMACIMIZ KADINLARIN GELECEĞE UMUTLA BAKABİLMESİ'

Kadın cinayetleri karşısında üzüntüsünü de dile getiren Çerçioğlu, "Başak'lar, Özgecan'lar, Münevver'ler bugün aramızda yoklar. Ne uğruna hayatlarını kaybettiler? Bunların birçoğunun çocukları vardı. Çocuklarının gözleri önünde eşleri, sevgilisi, kardeşleri, babası olan erkekler tarafından katledildi. Tek amacımız kadınların geleceğe umutla bakabilmesi, adil ve eşit yaşam hakkı istiyoruz. Kadın cinayetlerine 'dur' demekle bu iş olmuyor. Kanunları ağırlaştırmamız gerekiyor. Sergideki bir fotoğrafta gördüm, kravat taktığı için iyi halden ceza indirimi almış. Bu konuda yargının da kararlarını tekrar tekrar gözden geçirmesi gerekiyor. İyi halin kesinlikle kaldırılmasından yanayım" dedi.

Açılan sergide sergilenen resimlerin yanı sıra şiddete uğramış kadınları temsil eden vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralı olan canlı kadın mankenler de kadına karşı şiddeti gözler önüne serdi.


 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum