• Reklam

Başkan Aksoy, göreve dönecek mi?

31 Mart seçimlerinde ipi göğüsleyen ardından, hakkında "zimmet ve irtikap" iddialarıyla açılan dava nedeni ile tutuklu bulunan ve 8 ay sonra çıkarıldığı ilk mahkemede tahliye edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy göreve iadesi için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe ile başvuruda bulundu.

Başkan Aksoy, göreve dönecek mi?
25 Ağustos 2021 - 13:06
31 Mart seçimlerinde ipi göğüsleyen ardından, hakkında "zimmet ve irtikap" iddialarıyla açılan dava nedeni ile tutuklu bulunan ve 8 ay sonra çıkarıldığı ilk mahkemede tahliye edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy göreve iadesi için İç İşleri Bakanlığı’na dilekçe ile başvuruda bulundu.

Serdar Aksoy yapmış olduğu başvuruyu bir bültenle duyurdu. 

Basına ve Kamuoyuna

31.03.2019 tarihinde halkımızın teveccühü ile seçilmiş olduğum Menemen Belediye Başkanlığı görevimden 23.11.2020 tarihinde tutuklanmam nedeniyle uzaklaştırıldım. Yaklaşık 8 ay haksız yere kaldığım cezaevinden 07.07.2021 tarihinde yapılan ilk mahkemede serbest bırakıldım. İç İşleri Bakanlığına yaptığım başvuru ile birlikte görevime iade edilmem için talepte bulundum. Bunun hukuki bir hak olduğunu belirtmek isterim. Demokrasilerin temel prensibi seçimler ve halkın iradesidir. Bu temel prensip göz önüne alınarak görevime iade edileceğimi düşünüyorum. Tüm kamuoyuna saygılarımla.

Menemen Belediye Başkanı
Serdar Aksoy

Neler olmuştu?

Serdar Aksoy 23.11.2020 tarihinde "zimmet ve irtikap" iddialarıyla tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye kanunu uyarınca Aksoy’un yerine belediye meclisi içinden bir başkan vekili seçilmişti. Meclis içerisinde yapılan seçim ve kura işlemlerinin ardından Başkan Vekilliği koltuğuna AK Partili meclis üyesi Aydın Pehlivan oturmuştu.

07.07.2021'de Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk davası görüldü. 8 ay kadar cezaevinde kalan Aksoy görülen dava sonucunda adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Hakkındaki iddiaların gerçek dışı olduğunu ve haksız yere görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Aksoy, görevine iade için İçişleri Bakanlığı'na talepte bulundu.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Aksoy'un göreve dönme talebine İçişleri Bakanlığı’nın vereceği cevap  kamuoyu tarafından merak ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum