• Reklam

Başkan adayı Hamza Dağ "Biz bu şehre aşığız"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında 3'üncü Sanayi Sitesi'nde oto tamircileriyle kuru fasulye etkinliğine katıldı.

Başkan adayı Hamza Dağ "Biz bu şehre aşığız"
07 Şubat 2024 - 15:57 - Güncelleme: 07 Şubat 2024 - 16:31

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında 3'üncü Sanayi Sitesi'nde oto tamircileriyle kuru fasulye etkinliğine katıldı. Dağ, "Biz bu şehre aşığız. Bu şehrin evlatlarına sevdalıyız. Şehir için yapacağımız hiçbir şey, harcayacağımız zaman bize yük değildir, olmayacaktır. Biz bu şehir için dağları omuzlarında taşıyacak, omuzlarında o yükü hissedecek ve Allah'ın izniyle sorunları çözecek bir pozisyonda olacağız" dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Bornova ilçesindeki 3'üncü Sanayi Sitesi'nde oto tamircileriyle bir araya gelerek, kuru fasulye etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Dağ, "Bu şehrin her bir sokağında izi olan, bu şehre sevdası olan bu şehre hizmet etme aşkı olan, 4 tane evladıma nasıl bakıyorsam bu şehrin evlatlarına da aynı nazarda bakan biri olarak sizden 31 Mart'ta bugüne kadar verdiğinizin çok ötesinde güçlü bir destek, ses talep ediyorum. Şems-i Tebrizi'nin çok güzel bir sözü var; 'Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca. İnsan dağları bile taşır omzunda gerçekten sevip aşık olup, inanınca.' İşte biz bu şehre aşığız. Bu şehrin evlatlarına sevdalıyız. Şehir için yapacağımız hiçbir şey, harcayacağımız zaman bize yük değildir, olmayacaktır. Biz bu şehir için dağları omuzlarında taşıyacak, omuzlarında o yükü hissedecek ve Allah'ın izniyle sorunları çözecek bir pozisyonda olacağız" dedi.

'BU ŞEHRİN KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARINI SADECE İMAJ ÇALIŞMALARIYLA ÇÖZÜLEMEZ'

Oto tamircilerine seslenen Dağ, “Sizlerle hep istişare ettik. Ülke gündemiyle ilgili taleplerinizi konuştuk. Bunların çözebileceğimiz noktasında olanları çözmeye gayret ettik. Şimdi biz 12 yıllık milletvekilliği tecrübesi, 7 yıllık genel başkan yardımcılığı tecrübesi ile yeni bir yürüyüşe, yola çıkıyoruz. Bu yol bugüne kadar kurduğumuz diyalog, yaptıklarımızın bir üst aşamaya yükseltilmesi yoludur. Biz bugüne kadar sizlerle nasıl bir iletişim kurarak sorunlara çözüm üretme noktasında adım atmış isek, şimdi 1 Nisan'dan sonra inşallah 6 sanayi sitemizin tamamından güçlü destekle, icracı bir görevle bunları yapmak istiyoruz. Bizim artık İzmir'de birtakım meseleleri tamamen aşmak için icracı işler yapmamız lazım. Sanayi kentinde bizimle ilgili taleplerin birçoğu ne yazık ki belediyelerle ilgiliydi. Bir tarafımız eksik kaldı bu sebeple. Orada da ricayla, şahsi ilişkilerimizle işleri çözebilir miyiz diye baktık ama bu şehrin kronikleşmiş sorunlarını 5 yıl sadece imaj çalışmalarıyla, palyatif çözümlerle bitirebilmemiz mümkün değildir artık" ifadelerini kullandı.

'MESLEK KURSLARINI İLERİYE GÖTÜRECEK İŞLER YAPACAĞIZ'

Mesleğin önemine değinen Dağ, "Şu an her yerde gördüğümüz eksiklik mesleksizlik. 'Biz işçi arıyoruz, çırak, kalfa arıyoruz' deniyor. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız ciddi bir çalışma içinde. Biz buna nasıl destek verebiliriz? Hükümet bunu yapacak ama İzmir Büyükşehir Belediye başkanı olduğumda buna nasıl destek verebiliriz diye düşündüğümüzde; biz meslek kursları açacağız. Birçok evladımızın özellikle yanlış yollardan uzaklaşıp, topluma kazanması için sosyal belediyecilik kapsamında meslek kurslarını ileriye götürecek işler yapacağız" dedi.
 

'SU ÜCRET TARİFESİNİ YÜZDE 50 İNDİRECEĞİZ'

İzmir'e dair projelerin yakında açıklanacağını ifade eden Dağ, "Önümüzdeki hafta salı günü bir lansman ile İzmir'e dair projelerimizi paylaşacağız. Projeler gelmeden önce sahayı dolaştığımızda artık ciddi bir talep haline gelmiş 2 konuda İzmirli hemşerilerimizle müjdelerimizi paylaştık. Birincisi toplu ulaşımda 90 dakika meselesi. Biz şunun sözünü verdik; 1 Nisan'da bu kardeşiniz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ilk ücretten sonra 90 dakika boyunca herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Bu bir kişi için günlük hane gelirine en az 20 TL bir gelir ortaya koyar. Sahada şununla karşılaştık; 'Eskiden elektrik parası su parasından fazla gelirdi şimdi tam tersi.' İzmir Türkiye'de suyu en pahalı kullanan şehir. 1 Nisan'dan sonra göreve geldiğimizde su ücret tarifesini yüzde 50 indirmek suretiyle yarı yarıya düşüreceğiz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" ifadelerini kullandı. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum