Başkan Adayı Aydın, Akarcalılara projelerini anlattı

    Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Akarca’da site sakinleriyle bir araya geldi. Aydın: “5 yıl Akarca’nın mahalle olması için mücadele ettik başardık, şimdi sırada Akarca’yı belediye hizmetleriyle buluşturmak var.” dedi.

    Başkan Adayı Aydın, Akarcalılara projelerini anlattı
    14 Mart 2024 - 11:21

    Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın Akarca’da site sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Akarcalılarla, mahallenin farklı yerlerinde düzenlenen bir dizi toplantıda bir araya gelen Aydın: “Akarca’nın mahalle olmasını ilk gündeme biz getirdik; gündeme getirmekle kalmadık arkadaşlarımız belediye meclisinde önerge verdi. Mevcut yönetim Akarca’yı mahalle yapmamak için çok direndi. Hatta Tepecik ve Hıdırlık Mahallelerinin mahalle statüsünü kaybedeceğini bile iddia ettiler. Biz ise buna karşılık konunun ısrarlı takipçisi olduk, Akarca’nın mahalle olmasını 31 Mart sonrasına bırakmadık. İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile Akarca’mız mahalle oldu.” sözleriyle Akarca’nın mahalle olma öyküsünü anlattı.

    ‘’Seferihisarlılarla birlikte gerçekleştirdik’’

    Akarcalı bir vatandaşın, “Başkanım Akarca’nın mahalle olması için biz sizin kadar mücadele etmedik.” sözü üzerine Başkan Aydın: “Hep beraber mücadele ettik. Biz Seferihisar’da hangi hizmeti yaşama geçirdiysek Seferihisarlılarla birlikte gerçekleştirdik. Ben 5 yıllık ilçe başkanlığı dönemimde Seferihisar tarihinin en büyük bütçeli yatırımlarına vesile oldum ama bunu yaparken de siyasi görüş ve köken ayrımı yapmadan hizmet verdik, ama bunun karşılığında da her görüşten her kökenden Seferihisarlının desteğini aldık ve almaya devam ediyoruz.” dedi.

    ‘’Engellemelere rağmen vesile olduk’’

    Akarca’nın mahalle olma taleplerinin arkasında bölgeye hizmet götürme kaygısı taşıdıklarını belirten Aydın: “Akarca artık 12 ay insanların yaşadığı bir bölge. Özellikle yaşlı nüfusun yaşadığı bir yer. Akarca’ya sağlık ocağı başta olmak üzere mahalle bazlı devlet hizmetleri gelsin diye Akarca’nın mahalle olmasını istedik. Engellemelere rağmen vesile olduk. Şimdi 31 Mart’tan sonra Akarca’yı belediye hizmetleriyle buluşturma zamanı.” dedi.

    ‘’Akarca sahil düzenlemesi ivedilikle olacak’’

    Akarca’nın sahil düzenlemesinin ivedilikle yaşama geçeceğini ifade eden Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın: “Yakından takip ettiğiniz gibi Seferihisar tarihinde ilk defa bir belediye başkanı proje tanıtım toplantısı düzenledi. Seferihisarlı vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösterdiği toplantıda 24 projemizin tanıtımını yaptık. Bu projelerden biri de Akarca’nın sahil düzenlemesi. Projemiz hazır. 31 Mart’tan sonra ivedilikle yaşama geçireceğiz. Akarca sahilindeki düzenleme Türkiye’de kamu yararını en üst seviyede tutan örnek bir sahil düzenlemesi olacak. 31 Mart’tan sonra Seferihisar’da Akarca’da gerçek belediyecilikle tanışacak; belediye hizmetleriyle buluşacak” dedi.

     

    ‘’Bu ekip sayesinde sürdürebilirliği sağlayacağız’’

    Düzce’den Ürkmez’e Seferihisar’ın Türkiye’nin en güzel sahil şeridine sahip olmasına rağmen ihmal edildiğini vurgulayan Aydın: “Seferihisar halkının denizden, sahilden ve kumsal çok boyutlu bir şekilde yararlanabileceği düzenlemeler yapacağız. Belediye içinde sahillerden, plajlardan ve deniz faaliyetlerinden sorumlu bir ekip olacak. Bu ekip sayesinde sürdürebilirliği sağlayacağız.” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum