Başkan Acar: Aliağa'da yaşamak ayrıcalıktır

    Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) iki dönemdir Aliağa Belediye Başkanlığı görevini yürüten Serkan Acar, yaptıkları ve yapacakları ile bir çok belediye başkanına örnek oluyor.

    Başkan Acar: Aliağa'da yaşamak ayrıcalıktır
    30 Mart 2022 - 17:04 - Güncelleme: 30 Mart 2022 - 17:22
    Başkanlığını yürüttüğü Aliağa'nın önemine dikkat çeken Acar ilçenin artık sadece sanayisi ile anılan bir ilçe olmadığına dikkat çekiyor. Acar, Aliağa'nın Ege denizi kıyılarında sayıları 30'u aşan Aiol kentleri arasında en büyük ve önemlilerini oluşturan 12 kentten 3’ü Kyme, Myrina ve Gryneion'u içerisinde barındırdığını belirterek ilçenin tarihsel öneminin de altını çiziyor.

    ÜLKE EKONOMİSİNİN YÜZDE 2'Sİ ALİAĞA'DA DÖNÜYOR

    Aliağa'da sanayi nedeniyle ülke ekonomisinin yüzde 2'sinin döndüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Serkan Acar, ilçede 16 liman olduğunu vurguluyor. Acar, Aliağa'nın böylelikle Mersin'i geride bıraktığını söyleyerek İzmit'ten sonra Türkiye'nin ikinci büyük liman bölgesi olduğunu belirtiyor.  Aliağa'nın 5- ile 10 arasında Yunanistan'ın ünlü Pire Limanı'nı geçeceğini belirterek ilçeye bu göstergeler çerçevesinde büyük yatırımlar yaptıklarını kaydediyor. Başkan Acar yaptığı açıklamalarla kamuoyuna müjdeli haberlerde veriyor. Acar 'Yat projemiz bitti. Projemiz şuan onayda. Proje onaylanınca ilçemize ayrı bir önem ve ivme kazandıracaktır' ifadesini kullanıyor.

    DEPREMZEDELERE BEDAVA EV YAPAN BAŞKAN

    Aliağalı'nın ikinci dönemde görev verdiği Belediye Başkanı Serkan Acar, bunun önemini ve üzerine yüklenen yükün farkında olduğunu belirterek ilçe halkının refahı için elinden ne geliyorsa ortaya koyduğunu söylüyor.  Son depremde evleri ağır hasar gören ilçe halkına belediye imkanlarıyla ev yapacaklarını, noter masrafları dahil hiç bir şekilde depremzedelerden para talep etmeyeceklerini belirten Serkan Acar, 'Depremden önce dairelerine 200 bin lira biçilen vatandaşlarımın şimdi dairelerine 1 milyon lira fiyat veriyorlar. Belediye olarak vatandaşlarımızın tekrar yuvalarına dönmeleri için belediye bütçesinden 100 milyon lira para verdik' dedi.

    İŞÇİ ALACAKSAM ÖNCE KÖYLERİMDEN ALIYORUM

    Belediye Başkanı olduğu günden bu yana Aliağa'nın 18 köyüne de hizmet götürdüklerini belirten Başkan Acar, iki dönem içerisinde 5 köye sosyal tesis kurduklarını, köylerin tamamına halı sahalar yaptıklarını söyledi. Serkan Acar özellikle belediye de istihdam kadroları açılırken işçisini köylerden almaya özen gösterdiğini önemle belirtiyor. Acar yaptığı açıklamada, 'Şuan belediye bünyesinde çalışan işçilerimin yüzde 50'si Aliağa'nın köylerindeki yoksul vatandaşlarımdan. Eğer işçi alacaksam önce köylerimden işçi alırım.'dedi. Acar köylere götürdükleri hizmetler sayende artık Aliağa'nın köylerine ziyaretçi akını yaşandığını, bir çok kişinin kahvaltı yapmak için bu köyleri tercih ettiğini böylelikle özellikle kadınlara maddi imkanlar sağladıklarını belirti. Başkan Acar yaptığı açıklamada 'Köylerimizi ziyaret etmeyenleri mutlaka köylerimize davet ediyor, yöresel kahvaltılıkları tatmaya bekliyoruz' diye konuşuyor.


    Belediye Başkanı Serkan Acar-Manşet Türkiye İmtiyaz sahibi Hasan Çölmekçi

    2040 YILINA KADAR PROJELERİ HAZIR OLAN BAŞKAN

    Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, konuşmaları sırasında duymayı diğer belediyelerden de büyük umutla beklediğimiz sözler söylüyor. Başkan Acar, Aliağa için mesai arkadaşlarıyla 2040 yılına kadar çeşitli projeler hazırladıklarını ve üstelik bu projelerin ödeneklerinin de belediye tarafından hazır olduğunu vurguluyor. İlçeye bu dönemde 9 Eylül Üniversitesi işbirliği ile bir hastane, ayrıca yine belediye olanakları ile bir Fen Lisesi, Aliağa Devlet Hastanesi'ne ek bina ve Aliağa trafiğini rahatlatacak 110 milyon lira para harcanacak battı çıktı yapacaklarını söyleyen Acar, 'bu işler için 350 milyon lira bütçe kullanacağız. Paramız ve projelerimiz hazır. Gençlik merkezlerimizin sayısını ikiye çıkardık. Herşey Aliağalılar için. Onların bana duyduğu güveni en iyi şekilde ilçelime hizmet olarak geri döndüreceğim' diye konuşuyor. Acar biten ve devam eden bazı projelerini şöyle sıralıyor. 
    Patipark Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, İstiklal ve hükümet caddeleri yenileme projesi, Sanat Sokağı, Ağapark Plaj Tesisleri Projesi, Güzelhisar Sosyal Tesisleri Projesi, Yeni Mahalle Kentpark Projesi, İzmir Caddesi Yenileme Projesi, Yeni Şakran Sahil Projesi, Helvacı Kapalı Pazar Yeri, Aliağa Çevresel ve Mesleki Hastalıklar Hastanesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi, Üretici Kadın Çarşısı, Kadın Çiftçiler Üretiyor Projesi vs....

    YAŞAM VE MACERA PARKI GELİYOR

    Aliağa'nın sevilen başkanı Serkan Acar iki önemli projesinin detaylarını da açıklamalarıyla kamuoyu ile paylaşıyor. 2014 yılından bu yana Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı, Ağapark Plaj ve Sosyal Yaşam Alanı, Zeytinlipark, Kent Park gibi projelerle Aliağa’nın doğayla içiçe, sosyal yaşamı zenginleştiren projelerini hayata geçiren Serkan Acar 2022’de yepyeni bir projenin yapımına başladı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Gelişim Vizyonu kapsamında hazırlanan proje ile Aliağa’da kent merkezinde olmasına rağmen bugüne kadar hiç kullanılamayan bir bölgeyi 7’den 77’ye her yaş kesimine hitap edecek Kültür, Sanat, Spor ve Sosyal yaşam alanına dönüştüreceğini önemle belirtiyor.  

    YEŞİL YAŞAM ALANI

    Proje ile Aliağa’nın Yalı Mahallesi ile Kültür Mahallesi arasındaki Toplam 45.000 m2 alan üzerine kurulacak olan Yaşam ve Macera Parkı (Doğa Park) ile Aliağa’ya sosyo-kültürel aktivitelerin gerçekleştirileceği, spor ve açık alan ihtiyaçlarının karşılandığı, farklı yaş gruplarının aynı anda dinlenip eğlenebileceği, vakit geçirebileceği bir yaşam alanı kazandırılacak. 

    HAVUZLAR, FLORA VE FAUNA ALANLARI

    Doğa Park Yaşam ve Macera Parkı içerisinde sosyal tesis, restoran ve kafeteryalar, doğa içi yürüyüş ve koşu parkurları, açık spor ve etkinlik alanları, kondisyon alanları, macera parkı, piknik alanları, farklı konseptlerde çocuk oyun alanları, engellilere özel kondisyon ve oyun alanları, gözlem kulesi ve manzara seyir terasları, emekliler lokali, süs havuzları, flora ve fauna eğitim alanı, bitki gösteri ve sergi alanları, amfi tiyatro gibi bölümler yer alıyor. Aliağa kent merkezinin en etkileyici körfez manzarasına sahip Doğa Park proje alanında yapılacak yaklaşık 45 m2 alana sahip, 27 metre yüksekliğe sahip Gözlem Kulesi ise seyir zevkini katlayacak.

    ALİAĞA'YA HYDE PARK GELİYOR

    Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar'ın 2022'deki önemli projelerinden biri bataklık üzerine yapılacak. Evet yanlış duymadınız. Aliağa Belediyesi ilçe sınırları içerisinde olan bataklığa benzeri Amerika'nın New York Kenti'nde bulunan Hyde Park'ın benzerini yapacak. Bu parkta şehir yaşantısından bunalan insanlar nefes alabilecek. Park içerisinde göletler, spor alanları ve mesire yerleri olacak. Acar tüm gerçekleştireceği projeleri 400'e yakın lisan aldığı belediye bünyesindeki şirketlerden kazandığı para ile yapacak.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum