• Reklam

Barolar Birliği'nden inceleme

İzmir'de yaşanan deprem felaketi sonrası, kente gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Yalnız değilsiniz" mesajı verdi.

Barolar Birliği'nden inceleme
05 Kasım 2020 - 16:05
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlar için İzmir Adliyesi yanında konteynerler ile mobil ofislerin oluşturulacağını ve ofisi hasar görmüş avukatların burada çalışabileceğini söyledi.
İzmir'e gelen Feyzioğlu'na kentteki son durumu ziyaret boyunca kendisine eşlik eden Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik anlattı. İzmir'de depremzedeleri ziyaret eden, yardım faaliyetlerini yerinde gözlemleyen Feyzioğlu, arama kurtarma ekiplerinden de son duruma ilişkin bilgi aldı. Feyzioğlu, "Sahada fedakarca, yüreklerini koyarak aralıksız çalışan ve bizi müjdelerle ağlatan tüm kurtarma ekiplerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

KONTEYNER OFİSLER KURULACAK

Afet bölgesinde İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ile de bir araya gelen Feyzioğlu, "Başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere tüm barolarımız İzmir Barosu ile dayanışma içinde olacak." dedi. Feyzioğlu depremden hasar görmüş hukuk büroları ve avukatlık ofislerinin yerine, depremzede hukukçular için, İzmir Barosu ile işbirliği içinde İzmir Adliyesi yanında konteynerler ile mobil ofisler oluşturulacağını kaydetti.

CENAZEYE KATILDI

Ayda Gezgin'in depremden 91 saat sonra kurtarılışıyla birlikte sevinçten göz yaşlarına boğulduğunu belirten Feyzioğlu, depremde hayatını kaybeden 8 yaşındaki İpek Şirin'in cenaze törenine katıldı. Burada İpek Şirin'in babası avukat Salim Şirin'e taziye dileklerinde bulunan TBB Başkanı'nın bir sonraki durağı ise İzmir Adliyesi oldu.
Depremde zarar gören İzmir Adliyesi'ndeki son durumu inceleyen Metin Feyzioğlu, binaya ilişkin Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'den bilgi aldı.

"YASAL SÜRELER DURSUN" ÇAĞRISI

Deprem bölgesinde çok sayıda hukuk bürosunun bulunmasından dolayı bir de çağrı yapan Feyzioğlu, "Anayasamızda güvencesini bulan yargı mercileri önünde hak arama hürriyetinin korunabilmesi için, çıkarılacak bir kanunla deprem anından itibaren asgari bir ay süreyle yasal sürelerin durmasının sağlanması zorunluluk arz etmektedir" dedi.
Feyzioğlu'nun yanında TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin, Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Uzun, Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik de yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum