Balıkesirliler, İzmir'deki iftarda başkanlar ve vekillerle buluştu

    İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, iftar yemeğinde Balıkesirliler'i bir araya getirdi.

    Balıkesirliler, İzmir'deki iftarda başkanlar ve vekillerle buluştu
    28 Mart 2023 - 14:30
    Geleneksel olarak Balıkesirliler Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından her yıl düzenlenen Ramazan ayı iftar programına; siyaset, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve Balıkesirliler tarafından yoğun katılım oldu. Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'nda 1100 kişinin katıldığı iftarda Balıkesir milletvekilleri, belediye başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yer aldı.  
    İftar buluşmasına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçıvan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Metehan Yeğen, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, MHP Bayraklı İlçe Başkanı Tuncay Arslan, yöre dernekleri, muhtarlar ve meclis üyeleri ikatılım sağladı.



    İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Dernek Başkanı Erkan Uzun, "10 numaralı şehrin 10 numaralı hemşerilerimizi birlik ve beraberlik içerisinde görmek bizleri çok mutlu etti” dedi. Uzun şunları söyledi:
    ’’Bugün bizim masamızda Balıkesir ittifakı var.  Susurluk, Ayvalık, Gönen, Sındırgı, Burhaniye... Hepsiyle kardeşçe güzel bir iftar sofrası hazırladık. Ülkemizi derinden üzen ve etkileyen depremin ardından Balıkesirin il merkezi ve belediyelerinden çok sayıda yardım gönderildi. Bu iftar etkinliğimizde yine birlik ve beraberliğimizi göstermek için iftar soframızı oluştururken Etler Kepsut’dan geldi. Susurluk’dan ayranlar, pirinçler ise Gönen’den çorba ve köy ekmeği Sındırgı’dan, soslar Burhaniye’den, salatalar Ayvalık’dan, kolonya ve pişirme Balya’dan...  Yaptığımız iftarda hayırseverlerimizin katkısıyla, Sındırgı belediyemizin Hatay’da kurduğu konteyner mahallesine biz de bir tane konteynerla destek oluyoruz emeği geçen herkese teşekkür ederiz’’ dedi.



    Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Çalışkan da, “Böyle güzel bir akşamda bir arada olmaktan mutluluk duymaktayım. Ülkemiz zor günler geçiriyor hep birlik olarak bugünleri aşacağız herkese hayırlı ramazanlar diliyorum” diye konuştu.
    Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın, Sındırgı Belediyesi olarak Hatay’da kurduğumuz konteyner kente destek olan dernek yönetimine çok teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.
    Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ise, ‘’Susurluk, yaşanan kaza ile tanınıyor, bu tamamen yanlış. Susurluk su havzası ile tarım ve hayvancılığı, sağlık turizmi, dağ ürünleri ön plandı. Dünyanı en lezzetli eti bizde. Herkesi Susurluk'a bekliyoruz" dedi.



    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da şunları söyledi:
    “Siyaset ayrımı yapmadan tüm ilçelerimizle birlikte depremin ilk 25 gününde 2 bin 639 yardım TIR'ı gönderdik. Kuva-yi Milliye ruhuyla bir yaraya merhem olur muyuz diye Balıkesir elinden geleni yaptı. Bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’.’
    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "3 dönemdir milletvekili olarak hizmet etme onurunu yaşattınız. Balıkesir’in kimseyi ayırt etmeksizin Kuva-yi Milliye’nin başkenti olduğunu her ortamda gösteriyoruz. Bizim için birlik beraberlik esastır. Balıkesir her zaman her koşulda hiç bir insanı ayırt etmeksizin ülkemizin bulunduğu bu zor şartlarda birliğini ve beraberliğini göstermiştir. El birliği ile ülkemizin içinden geçtiği bu zor günleri hep birlikte atlatacağız" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından program Semazen gösterisi  ve ilahilerle devam etti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum