• Reklam

Balıkesir depreminde can kaybı, yaralanma yok

BALIKESİR'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede saha tarama, inceleme ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Balıkesir depreminde can kaybı, yaralanma yok
23 Ocak 2022 - 12:05 - Güncelleme: 23 Ocak 2022 - 13:54

Dursunbey ilçesi kırsal Ayvacık Mahallesi'nde dün saat 22.31'dem 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın verilere göre, yerin 7,41 kilometresinde kaydedilen deprem yaklaşık 2,5 saniye sürdü. Deprem, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahy, Eskişehir ve İzmir'de de hissedildi. Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AFAD, Jandarma ve sağlık personeli ile Dursunbey Arama Kurtarma ekibinin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, gece boyu depremin merkez üssü ile çevresinde incelemelerde bulundu.

'ORTAK BİR KRİZ MASASI OLUŞTURDUK'

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, yaptığı yazılı açıklamada, "İlçemizde dün aksam 22.31 sularında meydana gelen depremde can veya mal kaybının yaşanmaması en büyük sevincimiz. Depremin hemen ardından bir araya geldiğimiz İlçe Kaymakamı'mız Rahmi Bulut Başkanlığında koordineli bir çalışma yürüterek ortak bir kriz masası oluşturduk. İlk etapta Dursunbey Arama Kurtarma ekiplerinin bölgeye sevki ile başlayan saha tarama çalışmalarımız, daha sonra Balıkesir Büyükşehir İtfaiye ekiplerimiz, Jandarma, AFAD ekiplerimizin detaylı saha incelemesi ile devam etti. Belediyemiz teknik personelinin bölgede hasarlı ev tespiti için detaylı taraması halen devam ediyor. Rabbim, bir daha böyle afetler yaşatmasın. Depremi hisseden başta hemşehrilerim olmak üzere çevre il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırsal Ayvacık Mahalle Muhtarı Metin Kaymak ise "Gece 22.31'de deprem başladı. Birkaç saniye sürdü. Bir can kaybımız yok. Vatandaşlarımız şu anda mahallemiz fırının yanındaki boşluk alandalar. Yetkililerde burada" diye konuştu.

BALIKESİR VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Balıkesir Valiliği, Dursunbey ilçesinde saat 22.31'te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, "22 Ocak Cumartesi günü saat 22.31'de Dursunbey ilçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmak üzere görevlendirilmiştir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum