Balıkesir'den deprem bölgesine gönül köprüsü! Yardımlar yolda

    BALIKESİR Büyükşehir'in yanı sıra Ayvalık ve Edremit belediyeleri de depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi. Depremzedeler temel ihtiyaçlarının giderilmesi için oluşturulan koordinasyon merkezlerinde toplanan yardımlar, tasnifi yapıldıktan sonra kolilenerek afet bölgesine sevk ediliyor. Ayrıca, bölgeye araç ve teknik ekipman desteği de sağlanıyor.

    Balıkesir'den deprem bölgesine gönül köprüsü! Yardımlar yolda
    07 Şubat 2023 - 15:06 - Güncelleme: 07 Şubat 2023 - 15:08

    Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz'i etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem ardından, Türkiye yasa boğuldu. Depremin ardından milli yas ilan edilirken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin yaralarının sarılması için harekete geçti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilk etapta 162 personel ve 78 aracı deprem bölgesine göndererek gönül köprüsü kurdu. Ayrıca toplanan insani yardımlarda 16 TIR'a yüklenerek bölgeye ulaştırılmak üzere, yola çıkarıldı. Ayrıca, bugün sabaha karşı gönüllü kurtarma ekibini taşıyan 3 otobüste deprem bölgesine hareket etti.

    TEKNİK MALZEMELER BÖLGEYE ULAŞMAK ÜZERE

    Depremin ardından Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da dün koordinasyon için görevlendirildikleri Osmaniye gitti. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem ihtiyaç duyulan bölgelere 10 takım hilti, 2 takım hidrolik ayrıcı kesici takım, 14 jenaratör, 2 ışık kulesi, 1 trafo, 1 makaralı kablo, 5 demir kesme makası, 5 balyoz, 5 kazma, 10 avuç içi taşlama, 500 taşlama taşı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (BASKİ) ait 14 araç deprem bölgesine gönderildi.

    85 MİLYON TEK YÜREK HALİNDE

    Edremit Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasının merkezi ise Şükrü Tunar Kültür Merkezi oldu. Ayrıca, belediye şubelerinde toplama noktaları oluşturuldu. AFAD ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 2 ambulans ve 4 iş makinasının hazırlandığını ve bölgeye sevki için onay beklediklerini söyledi. Başkan Arslan, toplanan yardımların tanzimlerinin yapılarak, bölgeye sevk edileceğini belirtti.  Başkan Arslan, "Türkiye bugün 85 milyon tek yürek halinde.  Edremit halkı, 3'e 5'e bakmadan destek için yardım toplama merkezlerine koşuyor. Toplanan 2 kamyon dolusu ihtiyaç malzemesini bölgeye gönderdik. Toplanan diğer yardımları da en kısa sürede tasnifleyerek bölgeye ulaştıracağız" dedi.



    AYVALIK'TA ACİL YARDIM MALZEMELERİ TOPLANIYOR

    Ayvalık Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşla da ilçe merkezinin yanı sıra Altınova ve Küçükköy mahallelerinde oluşturulan yardım toplama noktalarında kıyafet, elektrikli ısıtıcı, gıda, kadın pedi, çocuk bezi, süt, mama, su, battaniye gibi yardım malzemeleri bırakıyor. Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Melih Arslan, toplanan yardım malzemelerinin Balıkesir Valiliği ve AFAD'ın koordinasyonunda deprem bölgelerine gönderileceğini söyledi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum