• Reklam

Balıkesir'de özel eğitim öğrencileri için Tülütabaklı yaz şenliği!

BALIKESİR Valiliği tarafından depremzede, şehit aileleri, gaziler, özel eğitim öğrencileri için şenlik düzenlendi. Şenliğe Balıkesir'in düşman işgalinden kurtulmasının simgelerinden olan 'Tülütabaklar'da katılarak renk kattı. Şenlikte konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "Bu klasik anlamda düz manada bir şenlik değil. Özel insanlara uzanma şenliği. Özel insanlarımızla bütünleşme şenliği" dedi. 

Balıkesir'de özel eğitim öğrencileri için Tülütabaklı yaz şenliği!
16 Haziran 2023 - 13:07 - Güncelleme: 16 Haziran 2023 - 13:08

Balıkesir Valiliği tarafından 'Sosyal ve kültürel bütünleşme' projesi kapsamında toplumun dezavantajlı kesimleri için yaz şenliği düzenlendi. Başta depremzede aileler olmak üzere, etkinliğe depremzede, şehit aileleri, gaziler, özel eğitim öğrencileri katıldı. Çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte, Balıkesir'deki kamu kurumları da stantlar açıp, çocuklar için sergi, gösteri ve yarışmalar düzenledi.

TÜLÜTABAKLAR ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtulmasının simgelerinden olan 'Tülütabaklar'da şenlikte yer aldı. Keçi ve koyun postu giyen, yüzlerini ve vücutlarını baca kurumuyla boyanmış, korkutucu halleriyle savaş dönemindeki hallerini canlandıran Tülütabaklar, zaman zaman çocukların peşinden koşturup, eğlendirdi. Tülütabaklar, etkinliğe katılanlarla bol bol hatıra fotoğraf da çektirdi.

Şenlikte konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, projenin amacının hedef kitlesi olan engelli bireyler ve aileleri, şehit yakınları ve gazileri, tecrübeleriyle yol gösteren büyükleri, sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan aileleri, koruma altındaki çocukları, evde ve hastanede özel eğitim hizmeti alan öğrencileri, Roman vatandaşları ve depremzede misafirleri sosyal, duygusal ve ekonomik yapılarını korumak, iyileştirmek anlayışıyla onları kucaklamaya devam edilmesi olduğunu söyledi.

Vali Şıldak, "Devletimiz milletimizin bütün katmanlarıyla, toplumumuzdaki her bir insanımızı, her bir ferdimizle de hepsine aynı mesafededir. Vatandaşlarımızın tamamını kucaklıyoruz. Devlet olarak bütünlüğümüzü, birliğimizi ve gücümüzü halkımızdan aziz milletimizden alıyoruz. Projemizin özeti budur. Bu yıl, 100 yılın felaketini yaşadık. Ama Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan vatandaşlarımız, devletimizin, sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğünde o kadar güzel sarabildi ki, o kadar güzel tedaviler uygulayabildi ki, bununla gurur duymamak, bununla iftihar etmemek bir Türk vatandaşı olarak mümkün değil, asla mümkün değil. Şu anda parkımızda 300 üzerinde deprem bölgesinden gelen vatandaşımızı da misafir ediyoruz. Aslında bu klasik anlamda düz manada bir şenlik değil. Özel insanlara uzanma şenliği. Özel insanlarımızla bütünleşme, toplumumuzun incinebilir kesimlerini kuşatma, kucaklama şenliği" dedi.

'TÜLÜTABAKLARI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da şenliği katılan Tülütabaklar'ın özellikle Kurtuluş Savaşı'nda milli kahramanlar olarak kendilerini gösterdiğini belirtip, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk daha Samsun yolculuğuna çıkmadan 16-17-18 Mayıs'ta Alaca Mescidi toplantılarıyla Kuvayi Milliye ateşini yakan şehirdir. Özellikle bu toplantılardan sonra Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Balıkesir'de kendini göstermiştir. Burada yapılan toplantıları özellikle Yunan kuvvetleri basmak istemiş, bunu ise bugün burada temsil eden kahramanlarımız Tülütabaklar, o kuvvetleri korkutarak, onların dikkatlerini dağıtarak kuvvacıların yaptığı toplantılardan dikkati başka bir alana çekmişlerdir. Tülütabaklar bu nedenle bizim için önemli bir kimliktir. Biz onları yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum