Balçovalı kadınlar şiddete 'dur' dedi

    BALÇOVA Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında şiddete karşı bir farkındalık eylemi düzenledi. Eylemde konuşan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya "Şiddetsiz bir toplum oluşuncaya kadar sesimizi hep yükseltip mücadele edeceğiz" dedi.

    Balçovalı kadınlar şiddete 'dur' dedi
    26 Kasım 2022 - 11:24 - Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 11:25

    Tüm dünyada 25 Kasım tarihinde çeşitli etkinlikler ve farkındalık eylemleri yapılan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Balçovalı Kadınlar da şiddete 'dur' dedi. Balçova Belediyesi'nin Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'yle ortaklaşa organize edilen eylem Balçova Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Balçovalı kadınların yoğun olarak katıldığı eylemde ilk olarak kadına karşı şiddet eylemleri hakkında bilgi verildi. Şiddete karşı toplumun tüm kesimleri tarafından alınması gereken önlemler anlatıldı. Eyleme katılan kadınlar Başkan Fatma Çalkaya ve Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Huriye Toker ile hazırlanan panoya boyalı ellerini basarak şiddete karşı mesaj verdi.    

    Kadına karşı mücadelenin bir gün değil 365 gün olması gerektiğini ifade eden Balçova belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "Ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi'nin bir gecede iptal edilmesi ile hukuksal anlamda kadınlar şiddete karşı yalnız bırakıldı. Bu yüzden kadınlar güçlü olmadan şiddet bitmeyecektir. Kadınlar ekonomik alanda, siyasal alanda güçlü olursa şiddet o kadar çabuk biter. Özellikle siyaset alanında çok güçlü olmamız gerekiyor. Kadınlarla ilgili yasalara kadınlar kendileri imza atmalıdır. Biz yerel anlamda Balçova'da bunu gerçekleştiriyoruz. 2004 yılından bu yana Semt evlerimizle başlattığımız kadın harekatını yasal anlamda güçlendirmek ve sürdürülebilir kılmak için 2019 stratejik planımıza 'kadın' başlığını koyduk. Bu ay da Yerel Eşitlik Eylem Planımızı bitirdik ve meclisimizden geçireceğiz. Kısacası biz şiddetsiz bir toplum oluşuncaya kadar sesimizi hep yükseltip mücadele edeceğiz" dedi.(DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum