• Reklam

Balçova'nın kadın yöneticilerinden 'Güvenlik' dayanışması

İZMİR'in Balçova Belediyesi ve Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün iki kadın yöneticisi ilçenin daha güvenli olması için güçlerini birleştirdi. İlçedeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) sistemi güçlendirilerek, Balçova'nın güvenlik ve yaşanabilirlik seviyesi artırılıyor.

Balçova'nın kadın yöneticilerinden 'Güvenlik' dayanışması
30 Kasım 2022 - 14:27 - Güncelleme: 30 Kasım 2022 - 14:28

Türkiye'de yaşanabilir ilk 30 ilçe arasında yer aldığı belirtilen Balçova'nın en önemli avantajlarından birinin de güvenlik olduğu ifade edildi. Görev yapan emniyet güçlerine en önemli teknik desteği sağlayan ve ilk kurulduğunda 110 kamera ve bir izleme odasını kapsayan MOBESE, Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçenin tamamında kullanılmaya başlandı. Yaklaşık 700 kamera ile okullardan, parklara, ana caddelere hatta ormana kadar gözetleme yapabilen MOBESE, caydırıcı güç haline geldi. Ayrıca projenin temelini oluşturan kilometrelerce uzunluğundaki fiber optik kablo ağı ile Balçova ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlükleri Genel Bilgi Toplama ve Plaka Tanıma Sistemi'ne sorunsuz erişebiliyor.

'DAHA YAŞANABİLİR VE DAHA GÜVENLİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Balçova'nın iki kadın yöneticisi olan Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve İlçe Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan'da iki kurumun iş birliği ile güvenlik hizmetini güçlendiriyor. Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden ve sistemin daha etkin kullanımı için gerekli malzemeleri teslim eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya "Halkımızın can ve mal güvenliği hem polis teşkilatımız hem de bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın güvenliği için birlikte hareket ederek ilçemizin daha yaşanabilir ve daha güvenli olması için çalışıyoruz. Bu anlamda bugün iki adet televizyon ve 2 tablet desteği verdik. Bunun yanında eskiyen kameraları sürekli yeniliyor ve fiberoptik sistemdeki arızaları sürekli tamir ettiriyoruz" dedi.

'ÇAĞIMIZ TEKNOLOJİ ÇAĞI'

Sistemin çalışmasını ve ekiplerin olaylara müdahale yöntemlerini Çalkaya'ya anlatan İlçe Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan "Çağımız teknoloji çağı. Emniyet teşkilatımız da bu teknolojiyi en iyi kullanan kurumların başında geliyor. Türk polisi bu konuda dünyadaki bir çok ülkenin polisinden daha başarılı ve olaylara müdahale etme ve çözme tekniği açısından ileri bir seviyede. Bu konuda bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Balçova Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum