Balçova'daki o inşaat Amerikan Hastanesi oluyor

    Ünlü işadamı Rahmi Koç tarafından satın alınan İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi inşaatı, Amerikan Hastanesi olarak hizmete girecek. Koç Holding, bu amaçla 420 milyon liralık devlet teşviği alacak.

    Balçova'daki o inşaat Amerikan Hastanesi oluyor
    17 Temmuz 2023 - 18:10
    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın mayıs ayına ilişkin yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, mayısta 1503 yatırım teşvik belgesi verildi. 
    Belge alan projelerin yatırım tutarı 83 milyar 424 milyon 263 bin 220 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 27 bin 938 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

    İzmir merkezli yatırımlar arasında ilk sıralarda ise Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları arasında yer alan Moment Eğitim Araştırma Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’nin projesi yer alıyor. 

    BALÇOVA'YA AMERİKAN HASTANESİ 
    İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın Balçova’daki inşaat halindeki İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binasını geçtiğimiz 260 milyon TL’ye satın alan Mustafa Rahmi Koç, Amerikan Hastanesi’ni kente getirmek için ilk adımı attı. 

    75 YATAKLI HASTANE HALİNE GELECEK
    Şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı başvuru 420 milyon TL değerinde teşvik almaya hak kazandı. 75 yataklı hastane için şirkete KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi, vergi indirimi ve yatırıma katkı oranı desteği verilecek. Hastanede 500 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.
    Fakülte binasının satışı İzmir Ticaret Odası eski başkanı Ekrem Demirtaş tarafından yargıya taşınmış, satışın iptali istenmişti. Demirtaş, TMSF ve mahkemelerde kabul gören, akredite bir firmaya değerleme raporu hazırlattı. O raporda, 260 milyon lira satılan yerin değerinin 290 milyon lira olduğu, 30 milyon liralık fark çıktığı tespit edildi. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum