• Reklam

Balçova'da yüzlerce bina yıkılacak!

Balçova Belediyesi ilçedeki yüzlerce kaçak yapı için yıkımı için ihaleye çıkacak.

Balçova'da yüzlerce bina yıkılacak!
27 Ocak 2023 - 18:38
Balçova Belediyesi Başkanlığı, ilçedeki kaçak yapılara karşı harekete geçti. İlçede bulunan 831 adet imar mevzuatına aykırı kaçak bina ve kaçak eklentilerin yıkılması için karar aldı.

İlçenin Teleferik, Ayhan Işık, Fevzi Çakmak, Korutürk, Onur, Eğitim, Çetin Emeç, İnciraltı, Bahçelerarası Mahallesi’nde yer alan toplamda kaçak yapıların yıkım, söküm, kesim ve nakliyesi için ihale ilanı yayımlandı. 

Açık teklif yöntemi ile gerçekleşecek ihalenin tarihi 1 Mart 2023 olarak açıklanırken, ihale yeri olarak Balçova Belediyesi İhale Komisyon Toplantı Salonu belirlendi. İhalenin sonuçlanmasından sonra yer teslimi yapılması ve işlemlerin bin iş günü içinde tamamlanması planlanıyor. Molozlar ise Urla’daki moloz sahasına dökülecek.

Yıkılacak yapılar arasında inşaatı tamamlanmış yapılar ve kaçak çıkılan çatı katlarının yanı sıra otopark, bahçe veya balkonken binaya katılmış bölümler ve kaçak baz istasyonları bulunuyor. Yıkılacak yapılan bir kısmı da cafe, düğün salonu, oto yıkama gibi işletmelere ait. Yıkılacak yapılar 1994’ten bugüne kadar olanları kapsıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum