• Reklam

Balçova arsa mağdurlarına müjde!

İzmir’in 53 yıllık sorunu olan Balçova Arsa Mağdurları ile ilgili gelişme! Bölgenin riskli alan ilan edilerek yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçeceği ve plan hazırlanacağı belirtildi.

Balçova arsa mağdurlarına müjde!
17 Mayıs 2023 - 17:50
1969 yılında yaklaşık 5 bin kişi, yapılacağı söylenen sosyal konutlar için İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan hazine arazilerini parasını ödeyerek satın almış, o dönem bürokrasi de yaşanan sorunlardan kaynaklı sadece bin 200 kişiye tapusu verilmemişti. 12 Eylül 1980 darbesinin yarattığı belirsizlikle tapusunu alamayan yaklaşık 3 bin 800 hak sahibinin de tapu sorunu çözülememişti.
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova arsa mağdurlarının sorunlarının çözümü için harekete geçtiklerini söyledi. Bir sosyal medya televizyonunda konuşan AK Partili Kaya, bölgenin riskli alan ilan edilerek planlama yetkisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na geçeceğini söyledi.

KAYA: MÜJDEYİ VERİYORUM

Düğmeye bastıklarını belirten AK Partili Kaya “Balçova arsa mağdurları ile ilgili bir müjdeyi verelim. Zamanında hemşehrilerimiz, şu an oradaki vatandaşlarımızın mağdurların babaları, yatırmışlar. Kimisi tapusunu alabilmiş, kimisi sadece parasını yatırmış. Elinde belgesi var, makbuzu var. Daha sonra bunlar aralarında anlaşamıyor, CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile Balçova Belediyesi. Evraklar kayboluyor, ihtilal oluyor falan… Süreç bugüne kadar geliyor. 25 yıldır İzmir’i CHP’li belediyeler yönetiyor. 25 yıldır bu süreci çözememişler. Biz bugün düğmeye basıyoruz” dedi.

"OLİMPİYAT KÖYÜ EVLERİ BU ARSA ÜZERİNDE"

Balçova arsa mağdurları ile yaptığı toplantıda vatandaşlara söz verdiğini belirten Kaya “Tunç Soyer burayı da çözeceğim dedi ama çözmedi. Sadece Tunç Soyer’i demiyorum. Bir tane CHP’li belediye başkan ya da milletvekili ‘ben bir tane şu sorunu aldım, çözdüm’ diyemez. Yapmıyorlar, umurlarında değil. 25 yıldır hikaye ‘yapacağız, edeceğiz’ şeklinde. İzmirli hemşehrilerimiz artık bu yalanları yutmuyor. İki belediyenin anlaşmazlığından çıkan bu sorun devam ediyor. Aziz Kocaoğlu bir plan yapmaya çalıştı ama yüzde 70 kesinti yaptı. Yüzde 70 kesilir mi ya vatandaştan? O bölgede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Balçova Belediyesi’nin ve Hazine’nin arazisi var ve şu anda Olimpiyat Köyü’nün bulunduğu arazi bu arkadaşların. Zamanında dedeleri, paralarını verip almışlar ama ‘ne de olsa ses çıkaramazlar’ deyip yapmışlar.” diye konuştu.

"CHP EZİYETİNDREN KURTARACAĞIZ"

Bölgenin riskli alan ilan edilerek yetkinin bakanlığa geçeceğini dile getiren Kaya şunları söyledi:
Vatandaşlarımızın tercihi de bu. Dernek temsilcisi arkadaşımız da gelecek ve Bakanlık’ta görüşme yapacağız. Balçova arsa mağduru arkadaşlarımızı süreci takip etsin. Nasıl Buca Cezaevi’ni kaldırdıysak, statları yıkıp yaptıysak, Kemalpaşa Lojistik Köyü yaptıysak, İnciraltı planlarını yaptıysak Balçova arsa mağdurlarının da sorunlarını çözeceğiz. Bu bir sosyal sorundur. Paralarını vermişler yerlerini alamıyorlar. Ya da tapularını almışlar ama arsalarına bina yapamıyorlar. Nasıl devlette devamlılık esassa belediyelerde de devamlılık esastır. ‘Önceki başkan vermiştir’ deyip işin içinden çıkamazsınız. Balçova arsa mağdurları arkadaşlarımız rahat olsunlar. Onları CHP eziyetinden kurtaracağız. İnciraltı planları ile ilgili Balçova Belediyesi’ne gittiğimde sayın Çalkaya ile bunları paylaşacağım. Bu bizim buradaki sorun için gördüğümüz tablo, oradaki vatandaşlarımızın da istediği budur. Vatandaşlar bakanlığın planları yapmasını istiyor. Biz yine açık ve şeffaf bir şekilde süreci yürüteceğiz. Bu soruna katkı koymak istiyorsa, vermez karşılık da, Sayın Soyer de gelsin, destek koysun. Konu İzmir’se bunlar bizim için siyaset üstü meseledir. “

YORUMLAR

  • 0 Yorum