• Reklam

Bakan Şimşek emekli zammı için tarih verdi

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilerin 3 aylık enflasyon farkına göre alacağı zam oranı da şimdiden yüzde 25,11 oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu. Öte yandan "Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi önceliklendireceğiz." ifadelerini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli zammına ilişkin olarak tarih verdi.

Bakan Şimşek emekli zammı için tarih verdi
12 Ekim 2023 - 15:34

Emekli zammı son dakika gelişmeleri, 9 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yeniden gündeme geldi. Bakanlar Kurulu Kabinesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık." ifadelerini kullandı. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli maaş zammı için yılbaşına işaret etti. 

BAKAN ŞİMŞEK TARİH VERDİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi tabii iki önceliklendireceğiz. Rutin olarak yılın başında imkanlara bakılıp karar verilecek" dedi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

5 bin TL emekli ikramiyesi için bütçenin zorlandığının altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli maaş zammına ilişkin olarak ise, "Bir ödeme kararlaştırdık, emeklilerimiz, memurumuz, işçimiz, bütün çalışanlarımız için sözümüz var enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi önceliklendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli zammına ilişkin: Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile p aylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum