Bakan'dan Başkan'a: İzmir'i sen çok seviyorsun da ben sevmiyorum öyle mi?

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Nae Sao Paulo gemisi hakkında yeni bir açıklama yaptı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i eleştirdi. Kurum'dan, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız her ne hikmetse, gidip 40 yıllık çamı keserken çevreci değilsiniz ama asbestli gemi, çevre mevzuatına uyan, her türlü kanuna, yönetmeliğe uyan gemi gelirken de dünyanın en önemli çevreci kişisi oluyorsunuz. Yani sen çok seviyorsun da ben sevmiyorum öyle mi?" mesajı geldi.

    Bakan'dan Başkan'a: İzmir'i sen çok seviyorsun da ben sevmiyorum öyle mi?
    25 Ağustos 2022 - 12:28
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Brezilya donanmasına ait asbest yüklük Nae Sao Paulo gemisine İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm izni vermesinin yankıları sürüyor. 

    İzmir'de söküm iznine karşı tepkiler hukuk mücadelesine dönüştü.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, ALÇEP, EGEÇEP ve yurttaşlar tarafından kararın iptali için dava açıldı. 

    Basın açıklamasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, "O gemiyi hep birlikte buradan geldiği gibi geri göndereceğiz” ifadelerini kullandı. 

    SEN ÇOK SEVİYORSUN DA BEN SEVMİYORUM ÖYLE Mİ?
    Bu gelişmenin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan yeni bir açıklama geldi. Başkan Soyer'i eleştiren Bakan Kurum sosyal medya hesabından "Milletimizin içi rahat olsun! İzmir’imize zarar verecek bir şeye asla müsaade etmeyiz. Her bir vatandaşımızı, çevremizi herkesten çok düşünüyoruz.  Brezilya’dan gelen gemide en ufak bir tehlike söz konusuysa o gemiyi bir saniye tutmayız, tutmayacağız!" mesajıyla paylaştığı videolu açıklamada şu ifadelere yer verdi: Bize bildirilen tutarlar ve bilgiler dışında herhangi bir bilgiye rastlarsak gemiyi ülkemize sokmayacağımızı da net bir şekilde söyledik. Olay bu kadar netken maalesef İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız her ne hikmetse, gidip 40 yıllık çamı keserken çevreci değilsiniz ama asbestli gemi, çevre mevuzaatına uyan, her türlü kanuna, yönetmeliğe uyan gemi gelirken de dünyanın en önemli çevreci kişisi oluyorsunuz. Diğer işlerinizi yapamadınız ve bunu da böyle bir anlayışla örtme çabanız boşadır. Kusura bakma da biz vatandaşımızı senden daha çok düşünüyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini düşünüyoruz. Yani sen çok seviyorsun da ben sevmiyorum öyle mi? Bu mu gösterge? Biz vatandaşımızın nasıl depremde canını malını koruduysak, onlara verdiğimiz sözü tuttuysak, bir haftada seferberlik ruhuyla Marmara'da müsilajı bertaraf ediyorsak, Muğla'da, Marmaris'te o güzelim koylarda bizim koylarımıza zarar veren yapıları iradeyi koyarak yıkıyorsak, çevrede de her çevre sorununda problemlerinde de aynı iradeyi koyarız."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum