Ayvalıklı astsubayın ABD'deki ölüm sırrı çözülemedi

    ABD'de eğitim için özel seçilen hava trafik kontrolörü Astsubay Çavuş Onur Özsoy'un Florida'daki evinde ölü bulunması olayı esrarını koruyor. Henüz kesin ölüm nedeni açıklanmadı.

    Ayvalıklı astsubayın ABD'deki ölüm sırrı çözülemedi
    09 Ocak 2022 - 12:52

    Muğla Dalaman Deniz Hava Üssü'nde hava trafik kontrol görevlisi olan Astsubay Çavuş Onur Özsoy'un, eğitim amaçlı gönderildiği ABD'de kaldığı evde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Astsubayın İzmir'de yaşayan babası emekli öğretmen Raif Özsoy, "Oğlumun hiçbir rahatsızlığı yoktu. Ölümünü şüpheli buluyorum. Sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

    Muğla'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hava trafik kontrolörü olan ve eğitim için 6 ay önce Amerika'ya gönderilen Astsubay Çavuş Onur Özsoy ile aynı evi paylaşan arkadaşları, eve geldiklerinde Özsoy'un cansız bedeniyle karşılaştı. ABD'de yapılan yasal işlemlerin ardından İzmir Çiğli Askeri Havaalanı'na getirilen Özsoy'un cenazesi memleketi Ayvalık'ın Altınova mahallesinde toprağa verildi.

    BABA: ÖLÜM NEDENİNİ BİLMİYORUZ
    Türkiye'den ABD'ye gönderilmek üzere özel seçilen 10 kişiden biri olan Özsoy'un babası emekli öğretmen Raif Özsoy, oğlunun herhangi bir rahatsızlığı olmadığını, otopsi raporunu beklediklerini belirtmişti. Özsoy, "Bize sadece ölüm haberi geldi. Oğlumu gözyaşlarıyla toprağa verdik. Ama ölüm sebebini bilmiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve devletimizin bu işin peşini bırakmayacağını biliyorum. Gerçek mutlaka ortaya çıkacak" diye konuşmuştu.

    ABD'DE GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA
    Olayla ilgili tahkikatların ABD makamları tarafından yürütüldüğü öğrenilirken, gelen bilgiye göre sır ölümden bir süre önce alkol nedeniyle Onur'un kısa süreli gözaltına alındığı iddia edildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum