• Reklam

Ayvalık'ta klasik ve caz müzik rüzgarı başladı

AYVALIKLILARI klasik müzik ve cazla buluşturan 9. AIMA Müzik Festivali, O Da Tekfen Brass Band beşlisinin konseriyle başladı. 8 Haziran-24 Eylül 2023 tarihleri arasında devam edecek festival boyunca 12 konsere yer verilecek.

Ayvalık'ta klasik ve caz müzik rüzgarı başladı
09 Haziran 2023 - 12:47 - Güncelleme: 09 Haziran 2023 - 12:47

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından 2013 yılından beri düzenlenen AIMA Müzik Festivali, O Da Tekfen Brass Band beşlisinin Büyük Park Amfitiyatro'da verdiği konserle başladı. Konseri çok sayıda kişi izledi. Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen festival, 8 Haziran-24 Eylül 2023 tarihleri arasında devam edecek. Festival boyunca 12 konser verilecek.

'AIMA AYVALIK'A DEĞER KATIYOR'

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık'ı Ayvalık yapan yüzlerce değer olduğunu belirtip, "Bunlardan biri de AIMA. Çok güzel uluslararası etkinlikler Ayvalık'a ve AIMA'ya yakışır diye düşünüyorum. Biz de belediye olarak her zaman başta AIMA olmak üzere gerçekten Ayvalık'a değer katan bütün kurum ve kişilerin yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Bu etkinlik yıl içine yayılmış olacak.  Ayvalıklılar klasik müziğe ve caza doyacaklar. Çünkü şehrin her tarafına yayılacak etkinliklerimiz sezon boyunca sürecek ve Ayvalık'ı Ayvalık yapacak etkinlikler olacak. Şimdiden iyi dinlettiler ve iyi festivaller diliyorum" dedi. Başkan Ergin, AIMA'nın 25'inci yılını da kutladı.

AIMA 25. YILINI KUTLUYOR

AIMA'nın kurucusu Prof. Filiz Ali de gecedeki konuşmasında, "Benim için ve sizler için de çok önemli olduğunu düşündüğüm Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin yirmi beşinci yılını da kutluyoruz. 25'inci yılımız nedeniyle açılış konserinde Tekfen Farmoni Orkestrası'nın çok değerli elemanları bizlere çok güzel bir konser sunacaklar. Yirmi beş yıl boyunca büyük bir imeceyle çalıştık Ayvalık'ın pek çok insanı ile bir arada güzel işler yaptık. Onların desteklerini gördük Hepinizin emeğiyle bugünlere geldik" diye konuştu.

Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali, 24 Haziran'da Genç Yetenekler: İlyun Bürkev (piyano) ve Naz İrem Türkmen (keman) ile 29 Haziran'da Nil Kocamangil (viyolonsel) ve Cem Babacan (piyano) konserleriyle devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum